EiendomsWatch

Stordalen: – Vinduet vi så for å bygge en kjøpesenterkjede raskt gjennom kjøp, har fått en liten sprekk

Aurora Eiendom-investor Petter Stordalen opplever at andre har fattet interesse for kjøpesenter-segmentet, og prisene har allerede gått en del siden kjøpesenterselskapet dukket opp på forsommeren.

ØKT INTERESSE: Siden Petter Stordalen og Aurora Eiendom kjøpte seg inn i kjøpesentersegmentet har prisene begynt å gå.

3. juni kom nyheten om at Petter Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes sammen investerte nær en milliard kroner for å etablere den nye kjøpesenteraktøren Aurora Eiendom.

Selskapet, som etter planen skal noteres på Euronext Growth i løpet av året, eier i dag fem kjøpesentre og har uttalte ambisjoner om å skaffe seg flere.

– Yielden vi betalte, var litt over 6 prosent. For en stund siden var kjøpesentersegmentet ikke noe folk ville ha, og jeg så at mens logistikkeiendom handles på yielder på 3-tallet, ble kjøpesentre priset rundt 6 prosent. Ingen ville se på det. Jeg synes ikke det så riktig ut med så stor prisingsforskjell, og valgte å gå inn igjen i kjøpsenterbransjen, sier styreleder i Aurora Eiendom, Petter A. Stordalen, til Finansavisen.

Han forteller også til avisen at kjøpesenteret Jærhagen to mil fra Stavanger selges for en yield 85 punkter under det Aurora Eiendom betalte for et halvt år siden.

– Der var det syv-åtte investorer som var interesserte. Vinduet vi så for å bygge en kjøpesenterkjede raskt gjennom kjøp, har fått en liten sprekk, sier Stordalen til avisa.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch