Disse skal tegne Trekanttomten for Ferd Eiendom

Oslo Works og Haugen/Zohar gikk til topps i arkitektkonkurransen om den prestisjetunge Trekanttomten i Oslo.
SLIK KAN DET BLI: Dette er en illustrasjon av Trekanttomten, slik arkitektene som får oppdraget med å tegne bygget har sett det for seg. Camilla Krogh i Ferd Eiendom er fornøyd med valget. | Foto: Oslo Works og Haugen/Zohar / Dag Knudsen
SLIK KAN DET BLI: Dette er en illustrasjon av Trekanttomten, slik arkitektene som får oppdraget med å tegne bygget har sett det for seg. Camilla Krogh i Ferd Eiendom er fornøyd med valget. | Foto: Oslo Works og Haugen/Zohar / Dag Knudsen

Etter en konkurranse med fire finalister vant Oslo Works og Haugen/Zohar Arkitekter arkitektoppdraget for Trekanttomten, i et av hovedstadens mest sentrale strøk helt inntil Aker Brygge.

Johan H. Andresens Ferd og Vedal betalte 1,5 milliarder kroner for 4,5 mål tomt.

Vinnerne av arkitektkonkurransen får tildelt oppdraget med sitt prosjekt «Underskog».

– Forslaget deres er overbevisende med tanke på miljø og bærekraft, med høy troverdighet innen sirkulærøkonomi og med konkrete forslag til løsninger, materialer og gjenbruk, skriver administrende direktør Camilla Krogh i Ferd Eiendom på LinkedIn.

Hun mener også at sosial bærekraft er godt ivaretatt i prosjektet, med et aktivt og tilgjengelig bygulv med varierte tilbud og plasser rundt som innbyr til opphold og trivsel.

– Dette fokuset på bærekraft samsvarer svært godt med Ferd Eiendoms ambisjoner på området. I tillegg er konseptet deres fleksibelt i forhold til regulering og skalerbarhet, som gjør prosjektet robust i videre prosess, fortsetter Krogh.

Ferd Eiendom er majoritetseier i prosjektet med en andel på 92 prosent, og skriver at «vårt mål er å utvikle og realisere et næringsbygg som skaper stolthet for området, eiere og fremtidige leietakere».

Ferds investering er gjort i et partnerskap med Vedal, som eier de resterende 8 prosentene av prosjektet.

Prosjektet kan bli om lag 24.000 kvadratmeter og er forventet ferdig i 2026.

Eiendommen utvikles i nært samspill med kommunens fagetater og planmyndigheter. Allerede nå lufter Ferd Eiendom ideer til hvem som kan bli aktuelle leietakere.

– Både Nationaltheatret og Nasjonalmuseet er aktører vi har planlagt å snakke med, sier Krogh til Aftenposten.

Disse kjemper om å få tegne Ferds prestisjebygg

Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også