Svenske Cibus gjør sitt tredje norske oppkjøp i desember – og det skal bli mer

Cibus-sjef Sverker Källgården fortsetter offensiven i Norge. Denne gangen kjøper han seks eiendommer for 158 millioner kroner, alle i én region, av Lars Erik Nielsen og Aleksander Eikeland Skaala. Selskapet vil fortsette ekspansjonen.
Foto: Cibus
Foto: Cibus

Svenske Cibus Nordic Real Estate AB har torsdag signert en avtale om kjøp av en portefølje som inneholder seks eiendommer i Sør-Norge. Prisen er 15,8 millioner euro, tilsvarende 158 millioner kroner.

Grimstad-selskapet Skaala Ugland & Nielsen, eid av Lars Erik Nielsen og Aleksander Eikeland Skaala, er selger av eiendommene.

Eiendommene ligger i Kristiansand-regionen og har et utleiebart areal på rundt 6900 kvadratmeter. Disse er fullt utleid med Coop, Kiwi og Rema 1000 som ankerleietakere på lange leiekontrakter.

– Vi er veldig fornøyde med dette og de to andre oppkjøpene vi gjorde i Norge i desember, sier Sverker Källgården, administrerende direktør i Cibus Nordic Real Estate.

– Med disse oppkjøpene har vi doblet størrelsen på vår norske eiendomsportefølje med attraktive eiendommer og sterke kontantstrømmer. Vi ser frem til vår fortsatte ekspansjon i Norge. Vi er nå etablert i det norske markedet og en attraktiv kjøper av eiendommer innen dagligvare også her, sier Källgården.

Pangea-teamet Roar Ingdal, Iris Krigsvoll Auran og Alexander Frønsdal var Skaala Ugland & Nielsens rådgiver i forbindelse med transaksjonen.

Etter planen skjer overtakelsen 12. januar 2022.

Flere norske oppkjøp

Tirsdag meldte Cibus om kjøp av to separate handelseiendommer i Norge for 13,4 millioner euro, tilsvarende 136,4 millioner kroner.

Eiendommene ligger i Stavanger og Rognan.

Den første Cibus-investeringen i Norge fant sted i slutten av september, da Hønefoss-baserte AKA meldte om salg av åtte eiendommer til selskapet.

En varslet ekspansjon

Allerede i slutten av august kom det første forvarslet om at Cibus ønsket å gå inn i Norge.

– Vi følger nå også det norske og danske markedet. Den dagen vi kommer inn i Norge vil vi ha den samme strategien som i Finland og Sverige, det vil si å eie dagligvareeiendommer med de ledende kjedene som leietakere, sa Cibus-sjefen til EiendomsWatch den gangen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også