EiendomsWatch

Svenske Cibus gjør sitt tredje norske oppkjøp i desember – og det skal bli mer

Cibus-sjef Sverker Källgården fortsetter offensiven i Norge. Denne gangen kjøper han seks eiendommer for 158 millioner kroner, alle i én region, av Lars Erik Nielsen og Aleksander Eikeland Skaala. Selskapet vil fortsette ekspansjonen.

Foto: Cibus

Svenske Cibus Nordic Real Estate AB har torsdag signert en avtale om kjøp av en portefølje som inneholder seks eiendommer i Sør-Norge. Prisen er 15,8 millioner euro, tilsvarende 158 millioner kroner.

Grimstad-selskapet Skaala Ugland & Nielsen, eid av Lars Erik Nielsen og Aleksander Eikeland Skaala, er selger av eiendommene.

Eiendommene ligger i Kristiansand-regionen og har et utleiebart areal på rundt 6900 kvadratmeter. Disse er fullt utleid med Coop, Kiwi og Rema 1000 som ankerleietakere på lange leiekontrakter.

– Vi er veldig fornøyde med dette og de to andre oppkjøpene vi gjorde i Norge i desember, sier Sverker Källgården, administrerende direktør i Cibus Nordic Real Estate.

– Med disse oppkjøpene har vi doblet størrelsen på vår norske eiendomsportefølje med attraktive eiendommer og sterke kontantstrømmer. Vi ser frem til vår fortsatte ekspansjon i Norge. Vi er nå etablert i det norske markedet og en attraktiv kjøper av eiendommer innen dagligvare også her, sier Källgården.

Pangea-teamet Roar Ingdal, Iris Krigsvoll Auran og Alexander Frønsdal var Skaala Ugland & Nielsens rådgiver i forbindelse med transaksjonen.

Etter planen skjer overtakelsen 12. januar 2022.

Flere norske oppkjøp

Tirsdag meldte Cibus om kjøp av to separate handelseiendommer i Norge for 13,4 millioner euro, tilsvarende 136,4 millioner kroner.

Eiendommene ligger i Stavanger og Rognan.

Den første Cibus-investeringen i Norge fant sted i slutten av september, da Hønefoss-baserte AKA meldte om salg av åtte eiendommer til selskapet.

En varslet ekspansjon

Allerede i slutten av august kom det første forvarslet om at Cibus ønsket å gå inn i Norge.

– Vi følger nå også det norske og danske markedet. Den dagen vi kommer inn i Norge vil vi ha den samme strategien som i Finland og Sverige, det vil si å eie dagligvareeiendommer med de ledende kjedene som leietakere, sa Cibus-sjefen til EiendomsWatch den gangen.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch