EiendomsWatch

Son André Hval tror retail vil vende tilbake til normalen i 2022

Cushman & Wakefield Realkapital (CWR) tror 2022 er året hvor retail er tilbake til «normalen».

VENTER COMEBACK: Son André Hval, retailsjef i Cushman & Wakefield Realkapital tror retail-sektoren vil normalisere seg i 2022. | Foto: Peder Klingwall., Vizpro

– Returen til normalsituasjonen er på godt og vondt. Det er lett å glemme at retail møtte en del utfordringer også før pandemien, sier Son André Hval, retailsjef i Cushman & Wakefield Realkapital, til NæringsEiendom.

– Ved inngangen til 2022 er kjøpesentrene i sentrum tilbake på omsetningsnivået fra før pandemien og vi ser en sterk vekst i servering, service og tjenester, sier Hval.

Flere kontrakter reforhandles imidlertid til noe lavere nivåer. Pandemien har bidratt til at del lokaler har blitt stående ledige og arealer er fylt opp av en del pop-up-konsepter.

– Når forbruksmønsteret normaliseres, vil flere reise utenlands og legge igjen en del av budsjettet der. Den sterke veksten serveringsbransjen opplever nå vil ikke fortsette. Det kan være fristende å etablere økt kapasitet nå, men det kan lett ende med overetablering på lengre sikt. Oslo-markedet var preget av overetablering før pandemien, påpeker Hval overfor NæringsEiendom.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch