Paretos logistikkfond dunket inn 19 prosent avkastning i 2021 – er klar for nye kjøp

Eiendomsfondet Pareto Eiendomsfellesskap leverte en avkastning på 19,1 prosent i 2021. Det løfte snittavkastningen til 10,5 prosent. Fondet har to nye kjøp på vei.
REKORDÅR: Investeringsdirektør Jonathan Barfod kan se tilbake på et svært godt resultat for Paretos fond i 2021. | Foto: Pareto Alternative Investments
REKORDÅR: Investeringsdirektør Jonathan Barfod kan se tilbake på et svært godt resultat for Paretos fond i 2021. | Foto: Pareto Alternative Investments

Pareto Eiendomsfellesskap fikk en avkastning på 5,8 prosent i fjerde kvartal. Det fremgår av en fersk kvartalsrapport fra eiendomsfondet.

Ifølge rapporten kommer 0,8 prosent av avkastningen via leieinntektene, mens resten – altså 5 prosent – kommer som følge av verdiøkning på eiendommene.

Siden oppstarten har fondet, som er dedikert til investeringer i logistikk, en totalavkastning på 183,9 prosent, noe som tilsvarer et årlig snitt på 10,5 prosent. 2021 er det soleklart beste året for fondet siden oppstarten i 2010.

29 bygninger

Pareto Eiendomsfellesskap består i dag av 27 lagerbygg og 2 terminalbygg på Østlandet. Fondet eier i tillegg en utviklingstomt med potensial på cirka 11.000 kvadratmeter bygningsmasse på Langhus.

Det er Akershus Eiendom og DNB Næringsmegling som verdivurderer porteføljen til fondet.

Logistikkfondet gjorde flere investeringer i løpet av årets siste kvartal. Den viktigste var kjøpet av Kveldroveien 19 i Vinterbro Næringspark. Eiendommen består av 16.377 kvadratmeter lager og 3.882 kvadratmeter kontor. Den er i sin helhet utleid til Jernia.

To kjøp i Q1

I kvartalsrapporten fremgår det også at fondet har fått budaksept på to andre eiendommer. Disse to handlene forventes gjennomført i løpet av første kvartal. De to kjøpene vil skape et kapitalbehov for rundt 550 millioner kroner, og det vil dermed bli behov for å kalle inn mer kapital.

I fjerde kvartal ble det kommittert for 650 millioner kroner i fondet, og for 2021 som helhet ble det kommittert 1,49 milliarder. Fondet har ved årsskiftet 878 millioner kroner i bestilt kapital som kke er innbetalt ennå.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død