Jotun selger 12.000 kvadratmeter i hjembyen

Malingsgiganten Jotun kvitter seg med bygg på en ti mål stor tomt midt i Sandefjord, og ber om 18 millioner kroner for det som står i det kommunen har utpekt som et transformasjonsområde.
TIL SALGS: Nederst i bildet ser man eiendommen med syv bygg som Jotun vil selge. Disse ligger sentralt til i Sandefjord, tett på byens jernbane- og busstasjon. | Foto: Q4 Næringsmegling
TIL SALGS: Nederst i bildet ser man eiendommen med syv bygg som Jotun vil selge. Disse ligger sentralt til i Sandefjord, tett på byens jernbane- og busstasjon. | Foto: Q4 Næringsmegling

Syv bygg med 12.000 kvadrameter i Sandefjord er til salgs etter at Jotun har flyttet virksomheten sin derfra.

Opplysningsvesenets Fond (OVF) eier grunnen, så det er kun bygningsmassen i Rosenvolds gate 19 som er til salgs, melder Sandefjords Blad.

Q4 Næringsmegling er engasjert av Jotun i forbindelse med salget, og megler Rune Allerød har fått jobben med å håndtere prosessen.

Overfor lokalavisa karakteriserer han eiendommen som en typisk utviklingseiendom, som tidligere er benyttet til kontorer, lager og laboratorium.

– Eiendommen er definert i kommuneplanen som «transformasjonsområde», det vil si ligger til rette for utvikling til bolig og næring, sier Allerød via en e-post til EiendomsWatch.

Det er for tiden ingen leieforhold i bygningene. Sandefjord kommune har kjøpt en liten del og benyttet til publikumsmottak for testing og vaksiner under koronapandemien.

SB skriver at Jotun etter siste utflytting i januar i fjor ikke har hatt noen aktivitet på eiendommen utover at litt av bygningsmassen har blitt benyttet som lager.

Tomten er på 9.985 kvadratmeter, hvorav 9.690 kvadratmeter er festet og 295 kvadratmeter eid. Festetiden går over 80 år, det vil si fra 1. desember 2014 til 1. januar 2094. Den årlige festeavgiften er halvannen million kroner.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også