CBRE: Venter et transaksjonsvolum på 120 milliarder kroner i 2022

Selv om CBRE ikke venter at transaksjonsmarkedet skal følge opp med et nytt rekordår, ser de fortsatt et marked som trolig vil ende opp godt over nivåene fra før pandemien.
INGEN NY REKORD: Senioranalytiker Lars Haugen i CBRE venter ikke at transaksjonsmarkdet slår 2021-rekorden, men tror på høyere nivåer enn vi så før pandemien. | Foto: Kolonihaven/CF Wesenberg
INGEN NY REKORD: Senioranalytiker Lars Haugen i CBRE venter ikke at transaksjonsmarkdet slår 2021-rekorden, men tror på høyere nivåer enn vi så før pandemien. | Foto: Kolonihaven/CF Wesenberg

I CBREs 2022-prognoser ventes logistikk- og kontoreiendom fortsatt å være populære investeringsvalg, men senioranalytiker Lars Haugen forventer at transaksjonsvolumene vil gå noe tilbake etter et rekordsterkt 2021. Med enkelte unntak forventer han også at prime yield vil holde seg relativt stabilt.

«Vi forventer at investeringvolumene vil normalisere seg, men ligge over nivåer vi så før pandemien. Logistikk- og kontormarkedet vil trolig fortsatt være sterkt», sier Haugen i rapporten Outlook 2022.

Ser 120 milliarder i 2022

I 2021 satte transaksjonsmarkedet ny omsetningsrekord på 160,6 milliarder kroner, der flere tunge dealer som Entras kjøp av Oslo Areal og Balders kjøp av ABP alene utgjorde 22,55 milliarder kroner.

Senioranalytiker Lars Haugen i CBRE opererer med et estimat på 120 millioner kroner for 2022, altså noe høyere enn i det første pandemiåret, og signifikant over nivåene i årene frem mot koronakrisen.

«Logistikksektoren forventes å holde seg sterk i 2022, selv om det kan bli vanskelig for I&L å matche et eksepsjonelt 2021, der veksten var 104 prosent på årsbasis», sier Haugen i rapporten.

Bolig

Han tror også at boligmarkedet vil fortsette å friste investorene, og venter fortsatt stor interesse for kontormarkedet der prime-leiene har hatt en langsom vekst det siste året. Innen kontor tror han på videre leieøkning på kort til mellomlang sikt.

Hotell

I hotellmarkedet har det vært relativt få transaksjoner, men som Haugen påpeker er det en interesse fra kjøpersiden der.

«Transaksjonsaktiviteten økte litt i 2021, og vi venter at denne trenden vil fortsette i 2022», sier han om hotell-segmentet.

Handel

Innen handelseiendom venter Haugen at flere faktorer vil spille inn. Han peker på at kjøpere og selgere nærmer seg hverandre i forhold til forventet pris. I tillegg er yielden, som følge av tidligere reprising, attraktiv sammenlignet med andre sektorer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også