Milliardresultat for Bane Nor Eiendom i 2021

Etter en sterk periode fortsatte oppturen for Bane Nor Eiendom på tampen av fjoråret, etter å ha solgt hotelleiendom i Drammen.
NYBYGG: Quality River Station Hotel ble tatt i bruk i løpet av 2020, men ble solgt til NREP i september 2021. | Foto: PR
NYBYGG: Quality River Station Hotel ble tatt i bruk i løpet av 2020, men ble solgt til NREP i september 2021. | Foto: PR

Bane Nor Eiendom melder å ha oppnådd «meget gode» økonomiske resultater for året 2021 totalt, men også i tredje tertial isolert.

Driftsresultatet i firemånedersperioden september-desember var 304 millioner kroner, mot 314 millioner i tilsvarende tertial året før.

For 2021 totalt ble driftsresultatet 1043 millioner, opp fra 887 millioner i 2020.

Salg bidro til milliardresultat

Ifølge selskapet ble resultatet betydelig styrket ved salget av 33 prosent eierandel i OSU (Oslo S Utvikling) andre tertial, og salg av Quality Hotel River Station i Drammen i tredje tertial.

Resultat før skatt i tredje tertial ble 311 millioner (312 millioner i tilsvarende tertial året før), og for året totalt 1.030 millioner (721 mill.).

«Netto finanskostnad er lav for året totalt, og netto positiv i tredje tertial, grunnet urealiserte verdiendringer knyttet til rentesikringer», oppgir Bane Nor Eiendom i sitt børsmeldte resultat.

Boligsalget i hel- og deleide selskaper endte på 417 solgte enheter mot 459 i 2020.

Ny stengerunde rammet leieinntekter

Leieinntektene i tredje tertial økte til 939 millioner (fra 888 mill. i tredje tertial 2020) og økte grunnet driftsettelse av nye bygg.

Likevel dukket det opp skjær i sjøen for eiendomsselskapet i denne perioden.

«Koronapandemien medførte nedstengninger av samfunnet også i tredje tertial og skapte nok en gang redusert aktivitet i og ved stasjonsområdene», skriver Bane Nor Eiendom i rapporten.

Dette skapte utfordringer for enkelte av leietakerne deres og reduserte omsetningsbaserte inntekter for selskapet.

«Negative effekter er primært knyttet til tap av omsetningsbaserte inntekter som reklame, toalett, oppbevaring og omsetningsleie, men også leiereduksjoner innrømmet enkelte leietakere», melder selskapet videre.

Dempet inntektsfallet

Bane Nor Eiendom mener at regjeringens støtteordninger har bidratt positivt til å dekke deler av de uunngåelige faste kostnadene for mange av leietakerne sine.

Selskapet har gitt leiereduksjoner i forbindelse med koronapandemien også for 2021. Disse har primært gitt effekt i andre halvår 2021.

Totale inntektsreduksjoner mot normalåret 2019, er beregnet til 43 millioner for 2021, som er noe lavere enn 2020 (70 mill.).

«Dette utgjør dog en begrenset del av konsernets totale omsetning og oppveies av andre inntektsøkninger fra driftsporteføljen», heter det i tertialrapporten.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også