EiendomsWatch

Attivo kjøper Sørumsand Senter

Far og sønn selger kjøpesenter på 5.800 kvadratmeter på Sørumsand til eiendomsutvikler.

SOLGT: Sørumsand Senter ligger i gamle Sørumsand kommune, nå en del av Lillestrøm kommune. | Foto: Attivo

Selskapet Attivo kjøper to eiendomsselskaper som sammen utgjør Sørumsand Senter. Det melder Attivo i en pressemelding.

Selger er selskapet Urbania Eiendom, eid av Andreas Thorsnes og hans sønn Johannes Thorsnes. Urbania Eiendom har eid senteret siden november 2016.

Daglig leder Espen Strand i Attivo sier kjøpet er en del av selskapets strategi for langsiktig utvikling.

– Det gleder oss å ha klart å sikre oss disse eiendommene så sentralt på Sørumsand.  At tidligere eier ønsker å være med i den videre prosjektutviklingen som samarbeidspartner og investor, understreker bare troen på Sørumsand som videre utviklingsområde og Attivos prosjekt, sier Strand i pressemeldingen.

Eiendommen Attivo nå kjøper har et samlet areal på 5800 kvadratmeter. Kjøpesenteret ligger midt i Sørsumsand sentrum og kun 100 meter fra tettstedet togstasjon. Eiendommene består i dag av næringsareal, men dette er tenkt utvidet til en kombinasjon av bolig og næring.

De årlige leieinntektene er ifølge meldingen på cirka 7 millioner kroner.

Sørumsand er en av flere tettsteder i randsonen som de siste årene har opplevd en vesentlig vekst i innbyggertallet. Avstanden til Oslo er 30 minutter med tog og 40 minutter med bil. Strand tror Sørumsand er godt rigget for vekst de kommende årene. Beregninger viser at befolkningen i kommunen er ventet å vokse med 6,3 prosent frem mot 2030.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch