Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center bygger nytt kjølehotell på Gardermoen

Redusert isbruk samt tryggere og ferskere sjømat til verdensmarkedene blir resultatet når det nye kjølehotellet på Oslo Lufthavn Gardermoen står klart.
EKSPORT: Det nye kjølehotellet inne på flyplassområdet på Oslo lufthavn Gardermoen skal gjøre flyplassen til en attraktiv partner når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden | Foto: OSCCE / Avinor
EKSPORT: Det nye kjølehotellet inne på flyplassområdet på Oslo lufthavn Gardermoen skal gjøre flyplassen til en attraktiv partner når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden | Foto: OSCCE / Avinor

9. mars signerte Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) en kontrakt som gir sistnevnte tilgang på tomt inne på flyplassområdet. Der skal det nå bygges et splitter nytt kjølehotell, som skal sikre at norsk sjømat får bedre eksportforhold.

– Med dette svarer Avinor og OSCC på ønsket fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat, som flys ut fra Oslo lufthavn, sier flyfraktsjef i Avinor, Martin Langaas, i en pressemelding.

Kjølehotellet blir på 4200 kvadratmeter og sørger for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene-

– Bærekraft er noe av det viktigste Avinor jobber med, og det å kunne redusere behovet for is i fiskekassene er et viktig bidrag her fordi klimaavtrykket per kilo fraktet sjømat reduseres, tilføyer Langaas.

Starter byggingen våren 2022

For OSCC har det vært viktig å komme frem til et godt konsept, sammen med Avinor, som kan løse kjøleutfordringene for alle aktørene i bransjen.

– Målet er å styrke næringen og beskytte varene. Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det, sier Roy Egil Skredderberget, administrerende direktør i OSCC, og tilføyer:

– Vi har som mål å legge til rette for at Oslo lufthavn er mest attraktiv, når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Denne etableringen er svært viktig for å sikre nettopp dette.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også