EiendomsWatch

Forvalter: – Eiendom holder seg også i et stagflasjonsscenario

Mens bekymringen ved inngangen til 2022 i hovedsak var knyttet til høy inflasjon har flere og flere sjeføkonomer den senere tiden begynt å advare mot svakere vekst. Hva så om begge deler slår til?

EIENDOM VIL STÅ SEG GODT: Indeksregulerte leier og lange kontrakter gjør at eiendom vil stå seg godt i scenario med høy inflasjon og lavere vekst, mener NRP-forvalter Peter Nordhammar. | Foto: NRP

Peter Norhammar er forvalter av NRP Anaxo Nordic m2, NRPs fond for børsnotert eiendom. Han utelukker ikke at det kan komme noen kvartaler med stagflasjonslignende tilstander, men tror ikke det er negativt for eiendom.

– Akkurat nå har vi høy inflasjon, det kan man ikke lukke øynene for. Hvor alvorlig påvirket konjunkturen kommer til å bli av blant annet krigen i Ukraina er vanskelig å si, men jeg tror vi kommer til å få se i alle fall to kvartaler med stagflasjonslignende utvikling. Om det vil fortsette videre inn i 2023 og til og med 2024 er vanskelig å bedømme, men den globale veksten vil trolig påvirkes av det som skjer i Russland og Ukraina, sier Norhammar til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch