Vekstcase i lager- og logistikk passerer 500 millioner i run rate leieinntekter

Relog melder om et årsresultat før skatt på 1,3 milliarder kroner for 2021.
VEKSTCASE: Relog, her ved daglig leder Christian Wist, har en tomtebank på mer enn 5 milloner kvadratmeter utviklingstomt og er rigget for vekst. | Foto: Relog
VEKSTCASE: Relog, her ved daglig leder Christian Wist, har en tomtebank på mer enn 5 milloner kvadratmeter utviklingstomt og er rigget for vekst. | Foto: Relog

Verdien av totale eiendeler i balansen er nå på omtrent 14 milliarder, justert for eierandeler i tilknyttede selskap. Dette opplyser selskapet som har Reitan Eiendom, Ursus Eiendom og Persson Norge som de tre største aksjonærene, i en pressemelding.

Leieinntektene forventes å øke betydelig i årene som kommer fra nåværende årlig «run-rate» som har passert 500 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyde med resultatet for året 2021 og vi er optimistiske med hensyn på fremtiden. Forventet økning i leieinntektene er i stor grad drevet av selskapets prosjektportefølje som er av betydelig størrelse. Prosjektporteføljen sikrer Relog en stabil og god vekst i inntekter og verdier i årene fremover, sier daglig leder i Relog, Christian Wist.

En av de større hendelsene i løpet av 2021 var transaksjonen med et større porteføljekjøp av eiendommer for omtrent 1,3 milliarder kroner, med en netto vektet yield på cirka 6 prosent.

– Porteføljen består av syv eiendommer i Norden innenfor lager, logistikk og lett industri. Transaksjonen var strategisk viktig for Relog ettersom den økte den geografiske diversifiseringen av eiendomsporteføljen. I tillegg vil denne porteføljen av eiendom med høy kvalitet kombinert med attraktive utviklingsmuligheter støtte opp under de fremtidige vekstambisjonene for selskapet, sier Wist.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også