Vekstcase i lager- og logistikk passerer 500 millioner i run rate leieinntekter

Relog melder om et årsresultat før skatt på 1,3 milliarder kroner for 2021.
VEKSTCASE: Relog, her ved daglig leder Christian Wist, har en tomtebank på mer enn 5 milloner kvadratmeter utviklingstomt og er rigget for vekst. | Foto: Relog
VEKSTCASE: Relog, her ved daglig leder Christian Wist, har en tomtebank på mer enn 5 milloner kvadratmeter utviklingstomt og er rigget for vekst. | Foto: Relog

Verdien av totale eiendeler i balansen er nå på omtrent 14 milliarder, justert for eierandeler i tilknyttede selskap. Dette opplyser selskapet som har Reitan Eiendom, Ursus Eiendom og Persson Norge som de tre største aksjonærene, i en pressemelding.

Leieinntektene forventes å øke betydelig i årene som kommer fra nåværende årlig «run-rate» som har passert 500 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyde med resultatet for året 2021 og vi er optimistiske med hensyn på fremtiden. Forventet økning i leieinntektene er i stor grad drevet av selskapets prosjektportefølje som er av betydelig størrelse. Prosjektporteføljen sikrer Relog en stabil og god vekst i inntekter og verdier i årene fremover, sier daglig leder i Relog, Christian Wist.

En av de større hendelsene i løpet av 2021 var transaksjonen med et større porteføljekjøp av eiendommer for omtrent 1,3 milliarder kroner, med en netto vektet yield på cirka 6 prosent.

– Porteføljen består av syv eiendommer i Norden innenfor lager, logistikk og lett industri. Transaksjonen var strategisk viktig for Relog ettersom den økte den geografiske diversifiseringen av eiendomsporteføljen. I tillegg vil denne porteføljen av eiendom med høy kvalitet kombinert med attraktive utviklingsmuligheter støtte opp under de fremtidige vekstambisjonene for selskapet, sier Wist.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også