Slate blar opp 1,6 milliarder kroner for portefølje med 36 handelseiendommer

I løpet av fire måneder har canadiske Slate Asset Management kjøpt norsk handelseiendom for mer enn 2,72 milliarder kroner.
KJØPER: Slate Asset Management, her ved gründer og partner, Brady Welch, har gjort sitt tredje kjøp i Norge på kort tid. | Foto: Slate Asset Management
KJØPER: Slate Asset Management, her ved gründer og partner, Brady Welch, har gjort sitt tredje kjøp i Norge på kort tid. | Foto: Slate Asset Management

Slate Asset Management har kjøpt en portefølje med 36 handelseiendommer fra MTB Gruppen. Porteføljen har en brutto eiendomsverdi på cirka 1,6 milliarder kroner. Slate styrker sin posisjon som eier av handelseiendommer i det norske markedet.

Reitan-konsernet og Coop Norge er de to største leietagerne i porteføljen.

«Denne transaksjonen bekrefter vår posisjon i et av Europas sterkest og mest stabile markeder. Slate akselererer veksten sin i Norden ved å kjøpe en høykvalitets portefølje med noen av markedets beste leietagere», sier grunnlegger av Slate Asset Management, Brady Welch, i en pressemelding.   

Porteføljen består av eiendommer med lokasjoner på ulike steder i Norge, med gode beliggenheter.

Samtlige 36 eiendommer har solide leietakere innen norsk dagligvare, og Slate vil i tråd med selskapes eierstrategi videreutvikle eiendommene i samarbeid med leietakere.

«Det er klart at etter så mange år er det vemodig å selge en så flott portefølje av eiendommer, men for oss var tiden riktig og prisen fornuftig. Vi har et veldig godt inntrykk av Slate og er overbevist om at de vil videreutvikle eiendommene på en god måte» sier Morten Chr. Egge, Styreleder i MTB Gruppen.

Slate er eneste investor i det nye eierselskapet.

«Dette har vært et godt prosjekt og en god prosess, hvor samarbeidsviljen mellom partene har vært veldig god fra starten» sier leder for Norne Project Finance, Jørgen Falch-Monsen

Rådgivere for kjøper har vært Norne Securities AS, Schjødt, CMS Kluge, Union, BER og KPMG. For selger har Garmann, Mitchell & Co vært rådgiver. Transaksjonen ble gjennomført 31. mars, 2022

MTB-porteføljen er Slates tredje kjøp i Norge. Kort før jul kjøpte den canadiske forvalteren en portefølje bestående av 25 handelseiendommer fra Svenska Handelsfastigheter. Prisen var i overkant av én milliard kroner. Tidlig i mars ble det kjent at canadierne økte eksponeringen mot norsk dagligvare gjennom kjøpet av to eiendommer på Hadeland, som ble solgt for rundt 120 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også