Asset Buyout Partners sikrer seg nord-norsk kulturarv

Tradisjonsrike Macks bryggeri i Balsfjord er kjøpt av Asset Buyout Partners (ABP).
KJØPER MACKS: ABP, her ved adm. direktør William Wittusen, har kjøpt Macks bryggeri i Nordkjosbotn i Balsfjord. | Foto: Asset Buyout Partners
KJØPER MACKS: ABP, her ved adm. direktør William Wittusen, har kjøpt Macks bryggeri i Nordkjosbotn i Balsfjord. | Foto: Asset Buyout Partners

Macks bryggeri i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune består av 19.300 kvadratmeter med bryggeri og lager, samt en tomt på 50.500 kvadratmeter med utendørs lagring og parkering.

Dette er nå, ifølge iTromsø, solgt til ABP fra eierkonsortiet i Logistikk Nord. Eiendommen har hittil blitt forvaltet av Pareto Securities.

– Vi har hatt et godt forhold til Pareto som gårdeier siden bygget ble oppført, men når eiendommen nå skulle selges er vi veldig fornøyd med at ABP blir ny eier, som et industrielt eiendomsselskap med betydelig tilstedeværelse i Nord-Norge. Vi er sikre på at dette blir et godt samarbeid på en viktig lokasjon for Mack, i mange år fremover, uttaler administrerende direktør Roger Karlsen i Macks Ølbryggeri ifølge iTromsø.

Karlsen bekrefter også at den langsiktige leiekontrakten vil løpe videre.

Morselskapet til Macks bryggeri, Ludvig Mack AS, hadde en eierandel på 25 prosent i Logistikk Nord-konsortiet.

– Det er et sterkt marked for industrieiendom nå, og vi har fått en pris som vi er godt fornøyd med, sier daglig leder i Ludvig Mack, Harald Bredrup.

Verken kjøper eller selger vil kommentere prisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også