Oslo Finans sikret to logistikkbygg i Norges nest største containerhavn

En stor logistikkeiendom i Larvik Havn er kjøpt opp av Oslo Finans på vegne av Røyr Eiendom.

Oslo Finans har tilrettelagt kjøpet av logistikkeiendommen Revet 1, som ligger sentralt i Larvik Havn.

Eiendommen består av to logistikkbygg med bygningsareal på 20.200 kvadratmeter og selveiertomt på 38.600 kvadratmeter. I tillegg ligger det utbyggingsmuligheter på tomten som gjør attraktiviteten til eiendommen spennende i en strategisk viktig logistikklokasjon i Norge, opplyser Oslo Finans.

Eiendommene er fullt utleid til henholdsvis Greencarrier Shipping & Logstics og Thoresen Transport (deleid av Freja Transport & Logistics). Årlig leie utgjør for 2022 rundt 15,5 millioner kroner.

Kjøpte for Røyr

Transaksjonen er gjort mellom et prosjekt satt opp av Vika Project Finance (selger) og selskap opprettet av Oslo Finans (kjøper). Det ble ikke benyttet megler i transaksjonen og ble sådan gjort direkte mellom partene.

Egenkapitalen i prosjektet ble plassert på én investor, Røyr Eiendom.

Selger fikk juridisk bistand av Advokatfirmaet Haavind og Oslo Finans ble bistått av Arntzen de Besche.

Stor havn

Larvik Havn er landets nest største containerhavn, og losser inn og ut årlig cirka 80.000 containerenheter med total vekt på cirka 800.000 tonn.

«Med både kort innseiling og nærhet til E18 er havnen et viktig og naturlig knutepunkt for Norges sjø- og landtransport», skriver Oslo Finans.

Øvrige eiere av havnen er anerkjente norske selskaper og Larvik kommune, ifølge kjøper. E18 er kun 9 minutters kjøreavstand unna, mens Torp lufthavn, Oslo og Kristiansand kan nås på henholdsvis 20, 80 og 140 minutter med bil.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også