Møller Eiendom energioppgraderer Møller Bil-anlegg for 30-40 millioner

Møller Eiendom venter at økte leier, kombinert med oppgraderte eiendommer, vil resultere i økte eiendomsverdier som overstiger investeringene når inntil 15 forhandleranlegg skal energioppgraderes de neste to årene.
BÆREKRAFTIGE: Isak Oksvold og Pål Bøe i Møller Eiendom vil energioppgradere inntil 15 forhandleranlegg hvor Møller Bil er leietaker. | Foto: Møller Eiendom
BÆREKRAFTIGE: Isak Oksvold og Pål Bøe i Møller Eiendom vil energioppgradere inntil 15 forhandleranlegg hvor Møller Bil er leietaker. | Foto: Møller Eiendom

Møller Bil og Møller Eiendom har inngått en avtale som forplikter selskapene til å energioppgradere inntil 15 forhandleranlegg i Sør-Norge, der Møller Bil er leietaker.

Samarbeidsprosjektet skal gjennomføres i løpet av de neste to årene, og har som mål å redusere energibruken med 15 prosent i de aktuelle bygningene. Dette tilsvarer energibruken til 1250 ID.4 elbiler på veiene hvert år.

– Dette er første gangen et slikt ambisiøst prosjektet gjennomføres, og det vil være et godt utgangspunkt for lignende prosjekter også i fremtiden, sier driftsdirektør Espen Wiik i Møller Bil i en pressemelding.

Bakgrunnen for prosjektet er målet om å skape en mer bærekraftig forretningsdrift.

– Vi har de tre siste årene investert rundt 13 millioner kroner i energioppgraderinger på Møller Bils forhandleranlegg. Nå girer vi opp og har da som plan å investere 30-40 millioner kroner de neste to årene og tar med det et viktig steg videre, sier Isak Oksvold, direktør for miljø- og bærekraft i Møller Eiendom.

Større andel bærekraftige eiendommer

Det stilles stadig nye bærekraft-krav overfor eiendomsselskap, som den nye handlingsplanen fra EU for et mer bærekraftig finanssystem og EUs taksonomi.

Samarbeidsprosjektet skal bidra til at en større del av Møller Eiendoms portefølje skal være i tråd med EU taksonomiens krav til bærekraftige eiendommer.

– Vi har satt oss som mål at vi i løpet av 2025 skal ha minst 50 prosent bærekraftige eiendommer i vår portefølje. Samarbeidsprosjektet med Møller Bil kan være med å løfte dette nivået vesentlig, anslagsvis til cirka 26 prosent hvis alt går etter planen, sier Oksvold.

Vinn-vinn-situasjon

Avtalen som er inngått mellom Møller Eiendom og Møller Bil har som mål å skape en vinn- vinn-situasjon for begge parter. Møller Eiendom skal som gårdeier investere i energisparetiltak mot en økt leie. Den økte leien og energireduksjonene er samlet ventet å gi en netto årlig kostnadsreduksjon for leietaker.

Møller Eiendom venter at økte leier, kombinert med oppgraderte eiendommer som møter fremtidens krav til bærekraftige bygg, vil resultere i økte eiendomsverdier som overstiger investeringene.

– Vi ser det som en styrke at prosjektet, i tillegg til å gi miljøbesparelser, også kan gi økonomiske resultater for begge virksomheter. Det ser vi på som bærekraft i praksis, påpeker Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også