EiendomsWatch

Ny stor Volvo-forhandler i Oslo ser mindre arealbehov

Volvo Car Stor-Oslo overtar driften i tre Bilia-anlegg. Styreleder Ådne Kverneland håper å redusere arealbehovet med 30 prosent.

OVERTAR VOLVO-FORHANDLERE: Styreleder Ådne Kverneland ser lavere arealbehov på sikt | Foto: Ford Norge

1. juli overtar Volvo Car Stor-Oslo driften i tre av dagens Bilia-anlegg.

– De tre anleggene vi overtar er på til sammen i underkant av 25.000 kvadratmeter, sier styreleder Ådne Kverneland til Bilbransje24.

Han har et ønske om at den nye storforhandleren på sikt får en vesentlig enklere og rimeligere anleggsstruktur enn dagens.

– Jeg håper at i fremtiden vil vårt samlede arealbehov i Volvo Car Stor-Oslo være minst 30 prosent lavere enn i dag, sier han.

Det vil i så fall kunne bety at det totale arealet for hovedanlegg og tre-fem mindre salgs- og servicepunkter vil bli på totalt 17.000 kvadratmeter.

– Målet er å redusere anleggskostnadene tilsvarende reduksjonen i antall kvadratmeter. Om vi får til det gjenstår å se. Oslo-markedet for eiendom er stramt, sier styrelederen til nettstedet.

Han ser for seg en kombinasjon av nybygg og ombygginger. Kverneland foretrekker løsninger hvor man eier anleggene fremfor å leie dem.

Den nye Volvo-forhandleren i Oslo-området ønsker også å satse på såkalte pop-up lokasjoner.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch