Ny stor Volvo-forhandler i Oslo ser mindre arealbehov

Volvo Car Stor-Oslo overtar driften i tre Bilia-anlegg. Styreleder Ådne Kverneland håper å redusere arealbehovet med 30 prosent.
OVERTAR VOLVO-FORHANDLERE: Styreleder Ådne Kverneland ser lavere arealbehov på sikt | Foto: Ford Norge
OVERTAR VOLVO-FORHANDLERE: Styreleder Ådne Kverneland ser lavere arealbehov på sikt | Foto: Ford Norge

1. juli overtar Volvo Car Stor-Oslo driften i tre av dagens Bilia-anlegg.

– De tre anleggene vi overtar er på til sammen i underkant av 25.000 kvadratmeter, sier styreleder Ådne Kverneland til Bilbransje24.

Han har et ønske om at den nye storforhandleren på sikt får en vesentlig enklere og rimeligere anleggsstruktur enn dagens.

– Jeg håper at i fremtiden vil vårt samlede arealbehov i Volvo Car Stor-Oslo være minst 30 prosent lavere enn i dag, sier han.

Det vil i så fall kunne bety at det totale arealet for hovedanlegg og tre-fem mindre salgs- og servicepunkter vil bli på totalt 17.000 kvadratmeter.

– Målet er å redusere anleggskostnadene tilsvarende reduksjonen i antall kvadratmeter. Om vi får til det gjenstår å se. Oslo-markedet for eiendom er stramt, sier styrelederen til nettstedet.

Han ser for seg en kombinasjon av nybygg og ombygginger. Kverneland foretrekker løsninger hvor man eier anleggene fremfor å leie dem.

Den nye Volvo-forhandleren i Oslo-området ønsker også å satse på såkalte pop-up lokasjoner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også