CBRE slår sammen kjempefond innen logistikk – skal nesten doble verdien på porteføljen

CBRE Investment Management har slått sammen to logistikkfond. Det sammenslåtte europeiske fondet har 58 eiendommer på totalt 2,3 millioner kvadratmeter. Målet er et fond verdt over 50 milliarder kroner.
SLÅR SAMMEN: CBRE Investment Management samler logistikkfond | Foto: CBRE
SLÅR SAMMEN: CBRE Investment Management samler logistikkfond | Foto: CBRE

CBRE Investment Management har ifølge en pressemelding slått sammen fondene European Industrial Fund og Logistics Venture Fund og dannet et flaggskip verdt 2,7 milliarder euro (28,2 milliarder kroner) innen europeiske logistikkfond. Navnet er Europe Logistics Partners (ELP).

Det er et såkalt open-ended fond som er registrert i Luxembourg, og som forvaltes av Christina Forrest, med tittel Head of EMEA Direct Logistics Strategies

Fondet tilbyr en kombinasjon av stabiliserte aktiva som gir langsiktig inntekt, og en utviklingskanal som er bygget for å fange opp vekst.

2,3 millioner kvadratmeter

Fondet har i dag en portefølje på 58 eiendommer med god beliggenhet på totalt 2,3 millioner kvadratmeter i ni land med en beleggsprosent på 97 prosent og en WAULT på 5,7 år.

Fondet innhenter aktivt nye muligheter til å utvikle seg videre fra sin sterke base, med en kortsiktig ambisjon om å bli et fond på fem milliarder euro.

Målet er en nettoavkastning på syv til ni prosent per år, avhengig av markedsforholdene.

– Å kombinere disse svært komplementære porteføljene har skapt en forbedret plattform med umiddelbar skalerbarhet, forbedret diversifisering og høyt vekstpotensial, samtidig som man oppnår betydelige effektivitetsgevinster til fordel for investorene, sier Forrest,

13,8 milliarder euro under forvaltning

CBRE Investment Management logistikkplattform har logistikkaktiva til 13,8 milliarder euro under forvaltning i Europa, bestående av 420 aktiva, 625 leietakere og et utleieareal på 8,4 millioner kvadratmeter i tolv land.

CBRE Investment Management mottok råd av Morgan Stanley, Clifford Chance og Loyens og Loeff.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også