Nærsenter kjøper nytt Tesla-bygg i Førde

Nærsenter Utvikling kjøper eiendommen Hafstadvegen 101 i Førde som huser Tesla Norway. Nå varsler Nærsenter-sjefen navneendring av selskapet.
NYTT: 25. mai åpnet Tesla det nye anlegget i Hafstadvegen 101 i Førde. | Foto: Nærsenter Utvikling
NYTT: 25. mai åpnet Tesla det nye anlegget i Hafstadvegen 101 i Førde. | Foto: Nærsenter Utvikling

– Hafstadvegen 101 passer godt inn i videreutviklingen av vår eiendomsvirksomhet. Våre siste kjøp har dreiet i retning av nyere bygg og noe mer utpregede kontantstrømeiendommer, sier administrerende direktør i Nærsenter Utvikling, Halvor Krafft, i en pressemelding.

Nærsenter Utvikling kjøper Hafstadvegen Eiendom av selskapet Joa Gallardo, som eier eiendommen Hafstadvegen 101 i Førde og huser Tesla Norway. Kraft Finans har vært tilrettelegger for transaksjonen.

Bygget sto ferdig tidlig i april i år og Tesla overtok 1. mai. 25. mai åpnet Tesla det nye anlegget. Bygget er på 3175 kvadratmeter, på en tomt på 5,3 mål, og Nærsenter Utvikling vil overta bygget 1. juni.

– Førde skal «serve» et stort omland og området er blant annet preget av at mange av de større bilmerkene har sine service,- og salgsanlegg her. I tillegg finner man en rekke såkalte «big box» aktører, sier Krafft.

Nærsenter-sjefen forteller at Nærsentre vil fortsette å være kjærnevirksomheten deres, samtidig varsler han navneendring av selskapet.

– Når vi nå har utvidet horisonten til også å vurdere annen type eiendom enn nærsentre, ligger det nok an til en omorganisering og navneendring i løpet av høsten. Chriskrafft Eiendom vil antakelig se dagens lys, og der man under dette selskapet vil finne minst to forskjellige kategorier/porteføljer av eiendom. Det ene vil fortsatt være nærsentre og hva vi vil kalle de øvrige er enda ikke klart, sier Krafft.

Nærsenter Utvikling eier, utvikler og forvalter for tiden nærsentre i Oslo, Bærum, Nordre Follo, Fredrikstad og Stavanger. I tillegg har selskapet investert i andre kategorier eiendom i Kristiansund, Færder og nå Førde. Etter salg av to eiendommer og prosjekter i 2022, eier selskapet for tiden ni eiendommer, hvorav to er i deleierskap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også