Scala Eiendom: – 2023 var et bunnsolid år i et krevende marked

Høyere finanskostnader og avskrivninger gjorde uansett at resultatet før skatt ble litt svakere enn i 2022, fra 93 millioner ned til 81 millioner.
FORNØYD TOPPSJEF: Administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom. | Foto: Scala Eiendom
FORNØYD TOPPSJEF: Administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom. | Foto: Scala Eiendom

Scala Eiendom økte ellers leieinntektene med 140 millioner fra 597 millioner til 737 millioner i 2023. Scalas kjernevirksomhet er å eie og utvikle handlesentre, og å drive aktiv stedsutvikling på og rundt de eiendommene selskapet eier. 

– 2023 var et bunnsolid år i et krevende marked. En del av veksten i leieinntekter skyldes kjøpet av to eiendommer, Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten, men en ganske betydelig andel kommer også fra godt utleiearbeid og evnen til å raskt levere små og store prosjekter i porteføljen, sier Hans Jørgen Mørland, administrerende direktør i Scala Eiendom, i en pressemelding.

Samlede inntekter i konsernet endte på 804 millioner, opp fra 651 millioner i 2022. 

– Vi har et knallsterkt team. Det er moro å se at vi evner å utvikle eiendommene våre i raskt tempo, og gjøre dem mer attraktive for kunden og for et stadig sterkere lag av leietagere som ønsker seg til oss. Tempo som teamet vårt holder og en fornuftig andel rentesikringer har vært nøkkelen til at vi leverer solide resultater til tross for galopperende renter, sier Mørland. 

Scala planlegger for videre vekst, og har planer for blant annet Drammen.

– I januar i år kjøpte vi Rortunet i Slemmestad, og vi kikker på alle muligheter som er i markedet, men føler vi er forholdsvis kresne og avventer de rette mulighetene for vekst. Vel så viktig er det å holde koken oppe på det daglige arbeidet. Litt bedre hver dag er like viktig som de store dealene», sier Mørland. 

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis HandelsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også