EiendomsWatch

Petter Stordalens Strawberry tapte 2,8 milliarder kroner

Petter Stordalen sier hotellene hans har gjort bedre enn fryktet under korona-krisen. Likevel ble det milliardtap i fjor.

HAR EN BØNN: Petter Stordalen ber den norske regjeringen om å fjerne én meters-regelen så fort som mulig. | Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Petter Stordalens Strawberry-konsern, hvor hotellkjeden Nordic Choice står for den aller største delen av driften, opplevde et omsetningsfall på fire milliarder til 7,7 milliarder kroner i 2020.

– Vi gikk ut av fjoråret med bankinnskudd, kontanter og ubenyttede trekkfasiliteter på 1,2 milliarder kroner. Da koronakrisen traff var vi raskt ute med å søke DNB om én milliard kroner i ekstra kreditt, ved årsskiftet hadde vi ikke brukt noe av den. Det vil si at vi tok oss gjennom hele krisens første år uten å benytte den ekstra trekkfasiliteten. Det er kun mulig ved å ha et godt utgangspunkt, med mye kontanter, sier Stordalen til Finansavisen.

– Konsernet tapte 2,8 milliarder kroner, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle si at dette er gode, røde tall. Jeg tar da utgangspunkt i at vi som Nordens største reiselivskonsern mer eller mindre fikk næringsforbud i mars i fjor, sier Stordalen.

Han sier at de aldri har tatt så store markedsandeler som under krisen.

– Hotellene våre har gjort grep underveis som har vært vellykkede, og vi har gjort det bedre enn fryktet i en krise som har vært langt verre enn hva vi hadde sett for oss i forkant, sier Stordalen til avisen.

» Stordalen åpnet nytt Oslo-hotell

 

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch