EiendomsWatch

Petter Stordalens Strawberry tapte 2,8 milliarder kroner

Petter Stordalen sier hotellene hans har gjort bedre enn fryktet under korona-krisen. Likevel ble det milliardtap i fjor.

HAR EN BØNN: Petter Stordalen ber den norske regjeringen om å fjerne én meters-regelen så fort som mulig. | Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Petter Stordalens Strawberry-konsern, hvor hotellkjeden Nordic Choice står for den aller største delen av driften, opplevde et omsetningsfall på fire milliarder til 7,7 milliarder kroner i 2020.

– Vi gikk ut av fjoråret med bankinnskudd, kontanter og ubenyttede trekkfasiliteter på 1,2 milliarder kroner. Da koronakrisen traff var vi raskt ute med å søke DNB om én milliard kroner i ekstra kreditt, ved årsskiftet hadde vi ikke brukt noe av den. Det vil si at vi tok oss gjennom hele krisens første år uten å benytte den ekstra trekkfasiliteten. Det er kun mulig ved å ha et godt utgangspunkt, med mye kontanter, sier Stordalen til Finansavisen.

– Konsernet tapte 2,8 milliarder kroner, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle si at dette er gode, røde tall. Jeg tar da utgangspunkt i at vi som Nordens største reiselivskonsern mer eller mindre fikk næringsforbud i mars i fjor, sier Stordalen.

Han sier at de aldri har tatt så store markedsandeler som under krisen.

– Hotellene våre har gjort grep underveis som har vært vellykkede, og vi har gjort det bedre enn fryktet i en krise som har vært langt verre enn hva vi hadde sett for oss i forkant, sier Stordalen til avisen.

» Stordalen åpnet nytt Oslo-hotell

 

Mer fra EiendomsWatch

Tillitsvalgt i PBE: – Håper å unngå streik

50 Akademikerne-organiserte ansatte i Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) kan bli tatt ut i streik dersom meklingen, som nå pågår på overtid, ikke fører frem, bekrefter Kaja Aubert i fagforeningen AFAG.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch