Scandic: – Lovende start på høsten

Det nordiske hotellkonsernet fikk fylt opp over halvparten av rommene sine i sommer. Nå forventer Scandic minst 50 prosent belegg i september.
OPPTUR: Scandic Hotel Byporten i Oslo avbildet sommeren 2020. Årets sommer ser langt bedre ut for konsernet, som tror på en positiv utvikling utover høsten. | Foto: NTB / Geir Olsen
OPPTUR: Scandic Hotel Byporten i Oslo avbildet sommeren 2020. Årets sommer ser langt bedre ut for konsernet, som tror på en positiv utvikling utover høsten. | Foto: NTB / Geir Olsen

Siden slutten av andre kvartal har tallene gått i riktig retning for Scandic.

Ifølge hotellkjeden har belegget økt fra rundt 36 prosent i juni til 58,5 prosent i juli. For august måned ble dette tallet 53,5 prosent. Den største driveren er innenlandske fritidsreisende, opplyser Scandic i en pressemelding onsdag.

– Sammenlignet med året før har den klareste økningen skjedd i storbyene, selv om det generelle nivået på Scandics storbyhoteller fortsatt har vært klart lavere enn det var før pandemien brøt ut, heter det i meldingen.

I starten av september har belegget på Scandic-hotellene holdt seg over 50 prosent, og dette forventer konsernet skal stå seg ut måneden.

Etterspørselen i hverdagene drives nå i økende grad av innenlandske forretningsreisende og møter, mens belegget har holdt seg på et godt nivå i helgene.

– Det er veldig gledelig å merke seg at beleggstallet vårt var på et nivå over 50 prosent fra andre uke i juli til i dag. Dette viser tydelig at økt etterspørsel etter forretningsreisende og møter har kompensert for reduserte fritidsreiser i ukedagene i forbindelse med ferieperiodens slutt fra midten av august, sier Jens Mathiesen, konsernsjef i Scandic Hotels i meldingen.

– Den økte bookingaktiviteten vi nå ser betyr at vi har et positivt syn på utviklingen de neste månedene, fortsetter han.

For tiden er Danmark og Norge de nordiske landene med høyest belegg, mens aktivitetsnivået i Finland er på et mye lavere nivå. Prisutviklingen i begynnelsen av september var positiv sammenlignet med forrige kvartal, melder Scandic.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også