EiendomsWatch

Hotellene usikre på om boomen fortsetter i marked med to nykommere

Det har kommet 408 nye hotellrom på markedet i vesle Bodø det siste året. Likevel har belegget i hotellbransjen her økt.

QUALITY HOTEL RAMSALT er et av to hoteller som har åpnet dørene i Bodø i løpet av det siste året. | Foto: Quality Hotel Ramsalt

Siden august i fjor har Quality Hotel Ramsalt og Comfort Hotel Bodø åpnet dørene til 408 nye hotellrom. Tall fra Benchmarking Alliance viser ifølge Avisa Nordland at hotellene i Bodø solgte 54 prosent flere hotellrom i august i år, sammenlignet med august i fjor. Det er en økning i belegget fra 62,4 til 65,4 prosentpoeng.

– Det er ikke en stor beleggsøkning i prosent, men at de har klart å øke i det hele tatt er stort. Jeg vil si det er helt bemerkelsesverdig at de har klart å øke da det ble etablert enda flere hoteller i år, forteller Peter Wiederstrøm (53), hotellrådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting til avisa.

Inger-Lise Kvig Henningsen, hotelldirektør i Radisson Blu Hotel Bodø kan bekrefte at august gikk over alle forventninger.

– August var helt formidabel! Vanligvis pleier den måneden å være ganske rolig fordi ferien gjerne er over og skolestarten er rett rundt hjørnet, men i år var det annerledes, forteller hun.

Om pågangen fortsetter er hun imidlertid ikke sikker på. Nå må hotellene imidlertid skifte fokus over til å booke inn jobb- og konferansetrafikk.

Benchmarking Alliance-tallene viser at hotellbelegget på landsbasis i juli var på 54 prosent, noe som er en nedgang på 13,5 prosentpoeng.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Trial banner

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch