Hotellene usikre på om boomen fortsetter i marked med to nykommere

Det har kommet 408 nye hotellrom på markedet i vesle Bodø det siste året. Likevel har belegget i hotellbransjen her økt.
QUALITY HOTEL RAMSALT er et av to hoteller som har åpnet dørene i Bodø i løpet av det siste året. | Foto: Quality Hotel Ramsalt
QUALITY HOTEL RAMSALT er et av to hoteller som har åpnet dørene i Bodø i løpet av det siste året. | Foto: Quality Hotel Ramsalt

Siden august i fjor har Quality Hotel Ramsalt og Comfort Hotel Bodø åpnet dørene til 408 nye hotellrom. Tall fra Benchmarking Alliance viser ifølge Avisa Nordland at hotellene i Bodø solgte 54 prosent flere hotellrom i august i år, sammenlignet med august i fjor. Det er en økning i belegget fra 62,4 til 65,4 prosentpoeng.

– Det er ikke en stor beleggsøkning i prosent, men at de har klart å øke i det hele tatt er stort. Jeg vil si det er helt bemerkelsesverdig at de har klart å øke da det ble etablert enda flere hoteller i år, forteller Peter Wiederstrøm (53), hotellrådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting til avisa.

Inger-Lise Kvig Henningsen, hotelldirektør i Radisson Blu Hotel Bodø kan bekrefte at august gikk over alle forventninger.

– August var helt formidabel! Vanligvis pleier den måneden å være ganske rolig fordi ferien gjerne er over og skolestarten er rett rundt hjørnet, men i år var det annerledes, forteller hun.

Om pågangen fortsetter er hun imidlertid ikke sikker på. Nå må hotellene imidlertid skifte fokus over til å booke inn jobb- og konferansetrafikk.

Benchmarking Alliance-tallene viser at hotellbelegget på landsbasis i juli var på 54 prosent, noe som er en nedgang på 13,5 prosentpoeng.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død