EiendomsWatch

Buchardt tegner om nytt hotell til Bodø

Endringene i hotellmarkedet drevet frem an pandemien får Arthur Buchardt til å justere planene for hotellet på Rønvikfjellet i Bodø.

VIL JUSTERE: Mye nye konferansekapasitet i Bodø, kombinert med ny trender i hotellmarkedet, får Arthur Buchardt til å justere planene for hotellet i Bodø. | Foto: erje Pedersen / NTB

– Det ser også ut til at vi har en utvikling der flere nordmenn ferierer i Norge. Flere reiser da i privat regi og flere kommer reisende som turister. Det vi fikk tegnet var et stort konferansehotell med mange små hotellrom og en stor konferansesal. Det driver vi nå og justerer på, sier Buchardt til Avisa Nordland.

Ifølge Buchardt vil endringene i planene gjøre hoteller mer aktuelt for familier og som resort.

Muligheten for å bygge et hotell på Rønvikfjellet like ved sentrum av Bodø har i flere tiår vært diskutert. Kommunen har nylig invester betydelig i utbedring av veien opp til det lille fjellet, og i lokalmiljøer er nå mange spente på om prosjektet vil bli realisert.

I 2019 vedtok Bodø bystyre en detlajereguleringen for området Buchardt ønsker å bygge hotell på. Planen åpner opp for etablering av et hotell og konferansesenter på inntil 8 etasjer med tilhørende fasiliteter.

OPPRINNELIG PLAN: Buchardt ønsket i utgangspunktet å bygge et kurs- og konferansehotell på fjellet. | Foto: Nordic Architects/
OPPRINNELIG PLAN: Buchardt ønsket i utgangspunktet å bygge et kurs- og konferansehotell på fjellet. | Foto: Nordic Architects/

Om og eventuelt når det blir hotellbygging vil Buchardt ikke svare på. Men tidlig på året 2024 kan være en aktuell tidsfrist dersom hotellet skal realiseres i nær fremtid, ifølge Buchardt.

Bodø er valgt til Europeisk kulturhovedstad i 2024.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch