Amerikalinjen fikk 6,3 millioner kroner i kompensasjon

Statlige og kommunale tilskuddsordninger var ikke i nærheten av å veie opp for det forbudet mot å drive ordinær virksomhet i 2020 kostet Hotel Amerikalinjen.
NÆRINGSFORBUD: Pandemien førte til et de facto forbud mot å drive ordinær virksomhet, skriver ledelsen i årsrapporten for boutiquehotellet Amerikalinjen på Jernbanetorget i Oslo. | Foto: Nordic Choice Hotels
NÆRINGSFORBUD: Pandemien førte til et de facto forbud mot å drive ordinær virksomhet, skriver ledelsen i årsrapporten for boutiquehotellet Amerikalinjen på Jernbanetorget i Oslo. | Foto: Nordic Choice Hotels

Hotel Amerikalinjen opplevde et inntektsfall på drøyt 35 prosent fra 78,3 millioner i 2019 til 50,3 millioner i 2020.

Også på Hotel Amerikalinjen måtte det permitteringer til, og lønnskostnadene ble redusert med nesten 37 prosent fra 34,4 til 21,7 millioner kroner. Varekostnaden falt fra 12,3 til 8,1 millioner kroner, mens andre driftskostnader ble redusert med 20 prosent fra 38,9 til 31,0 millioner kroner.

Med tanke på at Amerikalinjen åpnet 15. mars 2019 blir det ekstra tydelig hvor hardt pandemien har rammet reiselivet i hovedstaden. I 2020-inntektene ligger dessuten også 6,3 millioner kroner i tilskudd fra statlig og kommunal kompensasjonsordning for næringslivet.

I notene opplyser selskapet at de, naturlig nok, opplevde en umiddelbar endring i forretningssituasjonen i løpet av første kvartal da pandemien rammet Norge. «Restriksjonene som ble innført av myndighetene fra medio mars 2020, rammet med kraftig styrke hele reiselivs- og restaurantbransjen og medførte et de facto forbud mot å drive ordinær virksomhet», heter det i rapporten.

Resultat før og etter skattekostnad falt til hhv. -17,5 og -13,7 millioner kroner, mot -13,2 og -10,4 millioner kroner før skatt og etter skatt i 2019.

Hotellet hadde netto kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter på -12,6 millioner kroner, ned fra 12,9 millioner kroner 2019.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også