EiendomsWatch

Arendal-selskap selger 15.000 kvadratmeter i Danmark - tar eierskap i hotellprosjekt

Lopa Holding i Arendal er blant selgerne av 15.000 kvadratmeter eiendom til norsk-danske Herning Hotel Property. Samtidig gjør CIC Hospitality sin første nybygg-investering i det danske hotellmarkedet.

STORHANDEL I DANMARK: Lopa Holding i Arendal tar eierskap til hotell i Danmark, samtidig som selskapet selger 15.000 kvadratmeter tomt. | Foto: Lopa

Arendals-baserte Lopa Holding er blant selgerne av 15.000 kvadratmeter eiendom til norsk-danske Herning Hotel Property.

I samme transaksjon tar selger eierskap i hotellprosjektet som skal stå ferdig høsten 2022.

Hotellet oppføres vis-a-vis det nye supersykehuset DNV-Gødstrup som åpner januar 2022 og vil ha i overkant av 200 rom med tilknyttet restaurant, lounge og møterom. Hotellet vil driftes av norske CIC Hospitality.

Første danske investering

– Vi er glade for å gjøre første nybygg-investering i det danske hotellmarkedet. Vi har spesielt tro på Herning som by som har i overkant av to millioner besøkende hvert år, før covid-19, og nå et sykehus som nærmeste nabo som vil gi det nye hotellet god trafikk, sier administrerende direktør Mathias Tanski i CIC Hospitality i en pressemelding.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet med i lengre tid, i tett samhandling med Herning kommune og det nye supersykehuset DNV-Gødstrup. Vi er derfor særdeles fornøyde med å starte en ny reise med så sterke og solide aktører som CIC Hospitality, Messmer Invest og svenske BWHG og deres partnere, som deler våre tanker med å utvikle Gødstrup bydel og Herning som by, sier Greger Løvås i Lopa Holding i samme melding.

Selger har blitt bistått av Pangea Property Partners ved Roar Ingdal og Advokatfirmaet Wikborg Rein ved Ingrid Høstmællingen.

Solgte for 2,5 milliarder i forrige uke

I forrige uke ble det kjent at Axer hadde inngått avtale om å overta 1500 boligenheter i Herning på Jylland når de etter planen står ferdig oppført fra og med høsten 2024. Eiendomsverdien er estimert til rundt 2,5 milliarder kroner, fremgikk det av en pressemelding.

Selger var Lopa Holding.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch