EiendomsWatch

Vil tilby kulinariske opplevelser på «Plata»

Restaurantkonseptet Gastroteket som allerede er under etablering i Via Vika vil også flytte inn på Oslo S, nærmere bestemt til Bane Nors gamle kundesenter.

GASTROPUB PÅ PLATA: Bane Nors gamle kundesenter søkes omgjort til Gastroteket. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Restaurantkonseptet Gastroteket er en del av Akershusgruppen som driver flere av hovedstadens populære spisesteder og gastropuber med egne håndverksbryggerier.

De har en Gastroteket-restaurant under etablering i Via Vika, og nå søker 4B Arkitekter på vegne av tiltakshaver Bane Nor Eiendom om bruksendring og tilhørende rehabilitering av de gamle kundesenter-lokalene slik at Gastroteket kan flytte inn der også.

Lokalet henvender seg mot forplassen til Oslo Sentralstasjon og ligger til venstre for hovedinngangen til stasjonen, og restauranten vil ha egen inngang både fra forplassen og adkomsthallen inne på stasjonen. Det er også planer om uteservering, men det vil ifølge de innsendte dokumentene bli søkt om dette på et senere tidspunkt.

«På grunn av lokalets plassering ved hovedinngangen til stasjonen og en henvendelse mot forplassen, mener søker at Gastroteket vil gi liv både på stasjonen og nærliggende områder» heter det i søknaden.

I stillingsannonsen der Vika-restauranten søker kokker beskrives konseptet som en moderne tolking av gastropubmat, med variasjoner basert på tilgang og sesong. De vil servere alt fra hovedretter til forskjellige småretter som kan nytes alene eller deles.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch