Mot budsjettsprekk for Stordalens nye flaggskip

Petter Stordalens nye hotell ved Solli Plass i Oslo koster over 10 millioner kroner per rom å bygge.
BYGGER DYRT: Petter A. Stordalen sier selv at han ikke kjenner til noe hotell i Norden som har kostet mer enn Sommerro på Frogner i Oslo. | Foto: Adam Ihse/TT / NTB
BYGGER DYRT: Petter A. Stordalen sier selv at han ikke kjenner til noe hotell i Norden som har kostet mer enn Sommerro på Frogner i Oslo. | Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sammen med Varner-familien bygger Petter Stordalen Sommerro hotell i Oslo. Prisen for hotellet blir godt over 2,5 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

–  Konkurrerende hotellkjeder vegrer seg mot å gå inn i prosjekter der kostnadene per rom er på over to millioner kroner. Vi har nå passert ti millioner kroner per rom, sier Stordalen til avisen.

Han bekrefter at prosjektet har et budsjett på rundt 2,5 milliarder kroner.

– Men det sprekker nok litt. Det er fortsatt noe usikkerhet knyttet til renoveringen av Vestkantbadet og Villa Inkognito med 11 luksussuiter bundet sammen med hotellet. Så det blir ganske sikkert noe mer. Men vi er happy med det, altså, sier Stordalen.

Sommerro hotell skal bestå av totalt 242 rom og suiter, flere barer og spisesteder, inkludert en sirkelformet takrestaurant på over to etasjer. Hotellet ligger midt på Solli plass på Frogner i Oslo.

Med en rompris på over 10 millioner kroner ligger prisen per rom helt i høyden med byggingen av Eilert Smith Hotel i Stavanger. Sistnevnte er et boutiquehotell med kun 12 rom. Kristoffer Stensrud investerte over 140 millioner kroner i hotellet, noe som gir en rompris på 11,7 millioner kroner.

Kristoffer Stensrud har investert over 140 millioner i hotell med 12 rom 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også