Opprørt Thon Hotels-sjef varsler permitteringer: – Jeg gruer meg

Etter at regjeringen la fram nye og strengere koronatiltak, varsler Thon Hotels og flere bedrifter at de blir tvunget til å permittere sine ansatte.
NY RUNDE: Igjen ser konsernsjef Morten Thorvaldsen i Thon Hotels seg nødt til å permittere ansatte som følge av koronarestriksjoner. Bildet av hotelltoppen er tatt før de nye tiltakene ble kjent tirsdag. | Foto: Thon Hotels
NY RUNDE: Igjen ser konsernsjef Morten Thorvaldsen i Thon Hotels seg nødt til å permittere ansatte som følge av koronarestriksjoner. Bildet av hotelltoppen er tatt før de nye tiltakene ble kjent tirsdag. | Foto: Thon Hotels
NTB, Fabian Skalleberg Nilsen

Hotell- og restaurantbransjen og utelivsaktører er blant de bedriftene som blir hardest rammet av koronatiltak som skjenkestopp og begrensninger på antall gjester.

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i hotell- og restaurantdivisjonen i Thon-gruppen, sier til Nettavisen at det nå blir permitteringer i konsernet.

– I morgen må vi gå til permitteringer, og dette er svært leit for de det angår. Jeg gruer meg til å gi denne beskjeden nå rett før jul, sier han.

NoHo – en av Oslos største utelivsaktører – sier til VG at de vil miste opp mot 80 prosent av omsetningen med de nye tiltakene.

Selskapet har 650 ansatte, og frykter at over halvparten må permitteres. Omsetningen har allerede gått kraftig ned siden den forrige tiltakspakken til regjeringen.

– Å holde folk i arbeid uten inntekt blir veldig vanskelig. Jeg er usikker på hvordan det skal gå, sier administrerende direktør Karl-Henning Svendsen.

Både Thorvaldsen og Svendsen er sterkt kritisk til at regjeringen ikke gikk inn med en lønnsstøtteordning med én gang – som er ett av hovedkravene fra både LO, NHO og Virke.

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har imidlertid bekreftet overfor NTB at en slik ordning skal diskuteres videre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Photo: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også