Fredensborgs Servatur med kanarisk koronasmell

Det Gran Canaria-baserte hotellselskapet til Fredensborg fikk en solid nedtur i sitt avvikende regnskapsår, som startet like etter at pandemien festet grepet om Europa.
Her er bilder av noen av hotellene Servatur driver på Gran Canaria. Ivar Tollefsen (innfelt) eier via Fredensborg halve Servatur. | Foto: Servatur / Fredensborg
Her er bilder av noen av hotellene Servatur driver på Gran Canaria. Ivar Tollefsen (innfelt) eier via Fredensborg halve Servatur. | Foto: Servatur / Fredensborg

Regnskapsåret 2020/2021 (1. mai 2020 til 30. april 2021) er omme for Servatur, som Fredensborg eier 50 prosent av.

Tallene for selskapet som driver hoteller på Gran Canaria viser en kraftig nedgang i omsetningen: 143 millioner kroner mot 465 millioner året før.

«Koronapandemien har hatt stor innvirkning for konsernet», står det i styrets årsberetning.

Årsresultatet endte med et underskudd på 47 millioner kroner mot 59 millioner i pluss i forrige regnskapsår (2019/2020).

Konsernet Servatur Holding investerer i hotellselskaper og hotelleiendom i Spania. Da spanske myndigheter innførte nasjonal unntakstilstand mars 2020 ble virksomheten i landet stengt ned og 85 prosent av de ansatte permittert. Alle hotellene var stengt i mai og juni.

«Etter gjenåpningen i juli startet virksomheten gradvis opp igjen, men med redusert aktivitet og belegg gjennom hele regnskapsperioden», skriver Servatur i forbindelse med årsregnskapet.

Fremover ser selskapet muligheter til å komme seg igjen.

«Markedet de neste årene er forventet å returnere til normale nivåer etter koronapandemien ikke lenger er en global pandemi. Hotellmarkedet på Kanariøyene er stabilt og forutsigbart», oppgir Servatur.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også