Menighet selger eiendommer for å redde kongressenter

Pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand velger å selge to eiendommer for å sikre driften og eierskapet til Kristiansand Kongressenter.
TAPSPROSJEKT: Inntektene fra kongressenteret har ikke vært tilstrekkelige til å betjene gjelden. | Foto: Kristiansand Kongressenter
TAPSPROSJEKT: Inntektene fra kongressenteret har ikke vært tilstrekkelige til å betjene gjelden. | Foto: Kristiansand Kongressenter

Det er utfordringer med å betjene gjelden etter byggingen av kongressenteret Q42 som nå presser frem salget av eiendommene.

Det var i 2016 menigheten investerte 600 millioner kroner i byggingen av Kristiansand Kongressenteret, også kjent som Q42. Men driften av kongressenter – som i likhet med resten av bransjen de to siste årenen har blitt rammet hardt av pandemien – har ikke være bærekraftig.

Det såkalte lederrådet til menigheten har gjennom desember og januar sendt ut en rekke pressemeldinger der håndteringen av den anstrengte økonomien har vært tema. Ifølge meldingene ble likviditetssituasjonen prekær da Eiendomskreditt ikke åpnet opp for noe ytterligere utsettelser eller lempinger i håndteringen av gjelden.

En uke etter nyttår varslet ledelsen at forhandlingene var krevende og at konkurs var en reell risiko. Denne uken varslet menigheten at en løsning var på plass. Denne løsningen innebærer salget av to eiendommer, kjent som Tordenskjoldsgate og Landeskogen.

På eiendommen i Tordenskjoldsgate driver menigehten et bo- og intergreringssenter for flyktninger, mens eiendom i Landeskogen har vært brukt til omsorgsboliger.

«Det er selvfølgelig trist at vi får slike konsekvenser og synes det er vondt at denne virkegrenen settes i en slik usikker situasjon», skriver menigheten i den siste pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også