Reitan Eiendom med storkjøp på Hasle i Oslo

Reitan Eiendom har kjøpt hotell- og kontorbygget Karvesvingen 7 på Hasle Linje fra AF Eiendom og Höegh Eiendom.
KJØPER: Administrerende direktør i Reitan Eiendom Ingolv Høyland tror Karvesvingen 7 på Hasle i Oslo kan bli en god investering for selskapet. | Foto: Dmitry Tkachenko og Reitan Eiendom
KJØPER: Administrerende direktør i Reitan Eiendom Ingolv Høyland tror Karvesvingen 7 på Hasle i Oslo kan bli en god investering for selskapet. | Foto: Dmitry Tkachenko og Reitan Eiendom

AF Gruppen og Höegh Eiendom har eid 49,1 prosent hver av bygget frem til nå. I tillegg har selskapet Vind eid 1 prosent. Nå er bygget kjøpt av Christiania Areal, et selskap som er 100 prosent eid av Reitan Eiendom. Det opplyser AF Gruppen i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen vil AF Gruppen bokføre en regnskapsmessig gevinst for sin eierandel på minst 60 millioner kroner. Partene går ikke ut med den nøyaktige eiendomsverdien, men det er i forbindelse med transaksjonen registrert en sikringsobligasjon på 1,1 milliarder på eiendommen av advokat Anders Utne i Ræder.

Pangea Property Partners har vært megler i salget. Ifølge en oppdatering fra Pangea på LinkedIn har Pangeas team bestått av Bård Bjølgerud, Håvard A. Nustad, Victoria Tichit og Andreas Fiskum.

– Dette er et nytt, moderne og fremtidsrettet bygg i et område i kontinuerlig utvikling, og med de vilkår som er avtalt, har vi god tro på at dette blir en god investering for oss sier administrerende direktør Ingolv Høyland i Reitan Eiendom i pressemeldingen.

Karvesvingen 7, som er bygd av AF Gruppen, er et kombinert hotell- og kontorbygg med et bruttoareal på cirka 21.000 kvadratmeter. De største leietakerne er Nordic Choice Hotels, Nordic Entertainment Group og Sterk Helse og Trening. Nordic Choice har i dag 208 hotellrom i bygget. I tillegg inneholder bygget kontorlokaler med både radio- og TV-studio, et stort treningsstudio i underetasjen og en innendørs gate med fellesarealer, serveringslokaler og konferansefasiliteter og gjennomgang for andre brukere av Hasle-området.

– Førsteetasjen er blitt en gjennomgangsåre, også for folk som jobber og bor på Hasle. Etasjen er formet som en T med inngang fra alle tre kanter, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom. i meldingen.

Han er sikker på at Reitan Eiendom har gjort et godt og fremtidsrettet kjøp. Det er også direktør i AF Eiendom, Otto Christian Groth.

– Karvesvingen 7 har blitt et fantastisk bygg som binder området sammen, og vi er svært glade for å få en solid eier i Reitan Eiendom, sier Groth.

Höegh Eiendom skal fortsette som forvalter av eiendommen..

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også