EiendomsWatch

Reitan Eiendom med storkjøp på Hasle i Oslo

Reitan Eiendom har kjøpt hotell- og kontorbygget Karvesvingen 7 på Hasle Linje fra AF Eiendom og Höegh Eiendom.

KJØPER: Administrerende direktør i Reitan Eiendom Ingolv Høyland tror Karvesvingen 7 på Hasle i Oslo kan bli en god investering for selskapet. | Foto: Dmitry Tkachenko og Reitan Eiendom

AF Gruppen og Höegh Eiendom har eid 49,1 prosent hver av bygget frem til nå. I tillegg har selskapet Vind eid 1 prosent. Nå er bygget kjøpt av Christiania Areal, et selskap som er 100 prosent eid av Reitan Eiendom. Det opplyser AF Gruppen i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen vil AF Gruppen bokføre en regnskapsmessig gevinst for sin eierandel på minst 60 millioner kroner. Partene går ikke ut med den nøyaktige eiendomsverdien, men det er i forbindelse med transaksjonen registrert en sikringsobligasjon på 1,1 milliarder på eiendommen av advokat Anders Utne i Ræder.

Pangea Property Partners har vært megler i salget. Ifølge en oppdatering fra Pangea på LinkedIn har Pangeas team bestått av Bård Bjølgerud, Håvard A. Nustad, Victoria Tichit og Andreas Fiskum.

– Dette er et nytt, moderne og fremtidsrettet bygg i et område i kontinuerlig utvikling, og med de vilkår som er avtalt, har vi god tro på at dette blir en god investering for oss sier administrerende direktør Ingolv Høyland i Reitan Eiendom i pressemeldingen.

Karvesvingen 7, som er bygd av AF Gruppen, er et kombinert hotell- og kontorbygg med et bruttoareal på cirka 21.000 kvadratmeter. De største leietakerne er Nordic Choice Hotels, Nordic Entertainment Group og Sterk Helse og Trening. Nordic Choice har i dag 208 hotellrom i bygget. I tillegg inneholder bygget kontorlokaler med både radio- og TV-studio, et stort treningsstudio i underetasjen og en innendørs gate med fellesarealer, serveringslokaler og konferansefasiliteter og gjennomgang for andre brukere av Hasle-området.

– Førsteetasjen er blitt en gjennomgangsåre, også for folk som jobber og bor på Hasle. Etasjen er formet som en T med inngang fra alle tre kanter, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom. i meldingen.

Han er sikker på at Reitan Eiendom har gjort et godt og fremtidsrettet kjøp. Det er også direktør i AF Eiendom, Otto Christian Groth.

– Karvesvingen 7 har blitt et fantastisk bygg som binder området sammen, og vi er svært glade for å få en solid eier i Reitan Eiendom, sier Groth.

Höegh Eiendom skal fortsette som forvalter av eiendommen..

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch