EiendomsWatch

Scandic på bedringens vei etter humpete kvartal

Etter en pandemipreget start på året melder hotellkjeden Scandic om oppadgående tall i første kvartal.

Foto: Scandic Hotels Group

Scandic Hotels Group rapporterer om en nettoomsetning på 2733 millioner svenske kroner i årets første kvartal. Det er 194 prosent mer enn i samme periode i 2021, men samtidig 18 prosent lavere enn i tilsvarende periode i 2020.

Den gjennomsnittlige døgninntekten per tilgjengelig rom (RevPAR) endte på 395 svenske kroner. Dette kan sammenlignes med 147 kroner i fjorårets første kvartal og 474 kroner i tilsvarende periode i 2020.

«Belegget ble negativt påvirket av omfattende restriksjoner i Scandics markeder i januar og februar», skriver hotellkonsernet i kvartalsrapporten.

Den frie kontantstrømmen i perioden endte på 997 millioner svenske kroner i minus, og Scandic oppgir at gjelden nå er på like over 4 milliarder.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch