EiendomsWatch

Pandox: RevPAR for regionale nordiske byer nå over 2019-nivå

«Gjennomsnittsprisene var gode, noe som betyr at den samlede RevPAR overskredet 2019-nivåene for regionale nordiske byer som helhet på slutten av kvartalet», opplyser Pandox i rapport for første kvartal.

GJENÅPNES: Adm. direktør Liia Nõu ser at belegget umiddelbart forbedres når restriksjonene lettes. | Foto: Pandox

Pandox melder om inntekter på 876 millioner svenske kroner for første kvartal 2022, opp fra 646 millioner samme periode for ett år siden. Av de samlede inntektene kommer 602 millioner fra leier og 242 millioner fra operatørvirksomhet. 32 millioner stammer fra andre eiendomsinntekter.

Eiendomsforvaltning bidro med 543 millioner til driftsresultatet på 433 millioner, mens operatørvirksomheten bidro med negative 110 millioner. Ved samme korsvei for ett år siden var fasit et driftsresultat på 313 millioner, der 462 stammet fra eiendomsforvaltning og -149 kom fra operatørvirksomheten.

Resultat før skatt beløp seg til 1357 millioner svenske kroner mot -7 millioner i førsta kvartal 2021.

Resultat etter skatt endte på 1044 millioner i årets første kvartal mot 36 millioner i fjorårets.

STERKEST I REGIONALE BYER: De regionale nordiske byene har hatt den sterkeste gjeninnhentingen etter pandemien
STERKEST I REGIONALE BYER: De regionale nordiske byene har hatt den sterkeste gjeninnhentingen etter pandemien

Like for like økte RevPAR med 232 prosent, justert for valutaeffekter:

«Gjennomsnittsprisene var gode, noe som betyr at den samlede RevPAR overskredet 2019-nivåene for regionale nordiske byer som helhet på slutten av kvartalet», opplyser selskapet i kvartalsrapporten.

I starten av kvartalet var store deler av selskapets markeder ennå påvirket av covid-19-restriksjoner. I presentasjonen omtales kvartalet som et med en treg start, etterfulgt av en sterk sluttspurt fra midten av februar, da restriksjonene falt.

HOVEDSTADSMARKEDET: Det nordiske hovedstadsmarkedet gjør det også sterkere, men belegget er ennå ikke på nivå med 2019. | Foto: Pandox
HOVEDSTADSMARKEDET: Det nordiske hovedstadsmarkedet gjør det også sterkere, men belegget er ennå ikke på nivå med 2019. | Foto: Pandox

Storbritannia, Danmark og Norge var blant de første landene som lettet restriksjonene. I Tyskland, som har hatt en mer restriktiv politikk ble ikke restriksjonene lempet før slutten av mars.

«Igjen har korrelasjonen mellom hotelletterspørselen og restriksjon situasjonen vært klar: belegget umiddelbart forbedret når restriksjonene ble lettet», opplyser hotellselskapet.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch