Thon-topp om eiendom i Sverige: – Vi vil ikke kjøpe. Det er Olav veldig tydelig på

Per Griwell, kommersiell direktør i Thon Hotels, sier at det hadde vært fint å kjøpe hoteller i Sverige, men at Olav Thon ikke ønsker det. Nå åpner et nytt Thon-hotell i Stockholm gjennom en partneravtale.
IKKE PÅ SVENSKEHANDEL: Olav Thon ønsker ikke å kjøpe svenske hoteller, forteller Per Griwell. | Foto: Thon Hotels/HSMAI
IKKE PÅ SVENSKEHANDEL: Olav Thon ønsker ikke å kjøpe svenske hoteller, forteller Per Griwell. | Foto: Thon Hotels/HSMAI

Thon Hotels har åpnet sitt første hotell i Stockholmsområdet. Det dreier seg ifølge Fastighetsvärlden om en satsning via en partneravtale med eksisterende hotell i Folksams eiendom Kungsbrohuset (kjent som Schibstedhuset) nær Centralstationen.

Kungsbron Hotell er ansvarlig for driften av partnerhotellet, som nå heter Thon Partner Hotel Kungsbron. Dette hotellet var tidligere en del av First Hotel.

– Vi planlegger for tre til fem nye hotell hvert år som en del av vår nordiske ekspansjon utenfor Norge, sier Per Griwell, kommersiell direktør i Thon Hotels til nettstedet.

Tidligere ville Thon også kjøpe eiendommer i Sverige, men det er ikke lenger aktuelt.

– Vi vil ikke kjøpe. Det er Olav veldig tydelig på. Det hadde vært fint, men det er ingen slik interesse i styret, sier Griwell.

Han opplyser at Göteborg og København er prioriterte markeder etter Stockholm. Griwell ramser videre opp interesse for de andre hovedstedene Helsinki og Reykjavik, samt steder som Malmö, Uppsala, Västerås, Jönköping, Århus, Odense, Tammerfors med flere.

Thon Hotels har fra før et samarbeid med annet hotell i Stockholm; Hotel Kungsträdgården.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også