Foreslo å legge ned egen direktørstilling i AF Nybygg

Jørgen Mathisen har byttet jobb etter at han selv foreslo at hans gamle stilling var overflødig da AF Nybygg gjorde endringer i organisasjonsstrukturen.
TRENGTE NY JOBB: Jørgen Mathisen visste ikke helt hva han skulle gå til da han i en omorganiseringsprosess foreslo å legge ned egen stilling. Så åpnet det seg en mulighet i Betonmast | Foto: Catchlight, Max Emanuelson, AF Gruppen
TRENGTE NY JOBB: Jørgen Mathisen visste ikke helt hva han skulle gå til da han i en omorganiseringsprosess foreslo å legge ned egen stilling. Så åpnet det seg en mulighet i Betonmast | Foto: Catchlight, Max Emanuelson, AF Gruppen

– En av oppgavene mine som leder av Nybygg har vært å finne ut av hva som er riktigst og mest lønnsomt for AF Gruppen. Vi kunne holdt Nybygg gående lenger og hatt andre tilnærminger til problemstillinger vi sto overfor, men jeg tenkte at hvis det mest fornuftige er å slå sammen selskapet med Bygg Oslo, så er det også mitt ansvar å foreslå det, sier Jørgen Mathisen i en pressemelding fra AF Gruppen.

Mathisen har gått gradene i AF Gruppen fra han startet som prosjektsjef der i juli 2012. Siden april 2019 har han arbeidet som direktør i AF Nybygg til han byttet jobb i august, og gikk til datterselskapet Betonmast Boligbygg.

For Mathisen var det viktig å jobbe i et selskap med samme overordnete strategi og samme mål som AF Gruppen har, og da det åpnet seg en mulighet hos Betonmast grep han muligheten. Tidligere i august begynte han som prosjektsjef i Betonmast Boligbygg. Her er han en del av en ny ledergruppe som består av daglig leder Øyvind Kristoffer By og tre prosjektsjefer.

– Jeg får bryne meg på større utfordringer i og med at virksomheten har et større omfang. Det er 250 ansatte som vi skal få til å fungere enda bedre enn de gjør i dag. Det må skje en endring i bedriften for at den skal bli lønnsom igjen, og den endringen må hele teamet gjøre sammen. De har prestert godt før, og så må vi finne ut hvordan vi sammen kan snu bedriften tilbake dit den skal være, sier Mathisen til AFPosten. 

Daglig leder i Betonmast Boligbygg, Øyvind Kristoffer By, ser frem til at Mathisens erfaring vil komme til nytte og tror det er mye å hente på arbeidet som gjøres tidlig i prosjekter, fra tilbudsdokumentene mottas til byggestart.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også