EiendomsWatch

Fintech-profil inn i ABG Sundal Collier-eid crowdlender

Skandinavias største investeringsplattform for crowdfunding av lån til bedrifter, valgte inn fintech-bransjeprofilen Erika Eliasson som nytt styremedlem.

INN I STYRET: Fintech-profil Erika Eliasson skal bidra til å styrke Kameos posisjon som den raskest voksende crowdfunding-plattformen for eiendomsprosjekter i Skandinavia. | Foto: Kameo

Erika Eliasson tiltrådte som nytt styremedlem i crowdlending-plattformen Kameo, som er Skandinavias største investeringsplattform for crowdfunding av lån til bedrifter. Majoriteten av lån som formidles via Kameo er eiendomslån.

Bakgrunn: Mener nye regler kan bli en gamechanger for crowdfunding til eiendom

Eliasson er mest kjent for å ha bygget opp fintech-selskapet Lendify.

– Erika har inngående kunnskap om fintech og kommunikasjon og har vesentlig erfaring med å bygge suksessrike fintech-selskaper og sterke merkevarer. Kameo er i en kraftig vekstfase med sterke og kunnskapsrike eiere som Ilija Batljan og ABG Sundal Collier, sier administrerende direktør og grunnlegger av Kameo, Sebastian Harung, i en pressemelding.

Han legger til at han er trygg på at Eliasson med sin kompetanse vil bidra til å styrke Kameos posisjon som den raskest voksende crowsfunding-plattformen for eiendomsprosjekter i Skandinavia.

Eliasson har 20 års erfaring fra finanssektoren. For tiden er hun seniorrådgiver i kommunikasjonsselskapet Kreab, styreleder i Wellstreet FinTech, styreleder i svenske Fintech Forening, styremedlem i Goobit Group og medlem av Real Time Advisory Brett. Hun har også jobbet for Erik Penser Bank og Lindorff.

– Kameo åpner for direkte investeringer i eiendomsprosjekter til småsparere og bidrar også til økt boligbygging, noe jeg synes er fantastisk. Kameo er et spennende selskap med orden og orden, gode verdier og er i en sterk vekstfasen. Det blir utrolig gøy å bidra gjennom styret til utvikling av selskap, sier Erika Eliasson.

Kameo eies av den svenske eiendomsinvestoren Ilija Batljan, ABG Sundal Collier og ansatte. ABG er representert i styret med styreleder Geir B. Olsen og Per Flostrand.

Etter planene skulle Verdipapirlovutvalget ha levert en innstilling til implementering av EUs crowdfundingforordning med eventuelle endringer onsdag. I en e-post til EiendomsWatch opplyser utvalgets leder Filip Truyen at fristen for innlevering er utsatt til 1. desember 2021.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch