Fintech-profil inn i ABG Sundal Collier-eid crowdlender

Skandinavias største investeringsplattform for crowdfunding av lån til bedrifter, valgte inn fintech-bransjeprofilen Erika Eliasson som nytt styremedlem.
INN I STYRET: Fintech-profil Erika Eliasson skal bidra til å styrke Kameos posisjon som den raskest voksende crowdfunding-plattformen for eiendomsprosjekter i Skandinavia. | Foto: Kameo
INN I STYRET: Fintech-profil Erika Eliasson skal bidra til å styrke Kameos posisjon som den raskest voksende crowdfunding-plattformen for eiendomsprosjekter i Skandinavia. | Foto: Kameo

Erika Eliasson tiltrådte som nytt styremedlem i crowdlending-plattformen Kameo, som er Skandinavias største investeringsplattform for crowdfunding av lån til bedrifter. Majoriteten av lån som formidles via Kameo er eiendomslån.

Bakgrunn: Mener nye regler kan bli en gamechanger for crowdfunding til eiendom

Eliasson er mest kjent for å ha bygget opp fintech-selskapet Lendify.

– Erika har inngående kunnskap om fintech og kommunikasjon og har vesentlig erfaring med å bygge suksessrike fintech-selskaper og sterke merkevarer. Kameo er i en kraftig vekstfase med sterke og kunnskapsrike eiere som Ilija Batljan og ABG Sundal Collier, sier administrerende direktør og grunnlegger av Kameo, Sebastian Harung, i en pressemelding.

Han legger til at han er trygg på at Eliasson med sin kompetanse vil bidra til å styrke Kameos posisjon som den raskest voksende crowsfunding-plattformen for eiendomsprosjekter i Skandinavia.

Eliasson har 20 års erfaring fra finanssektoren. For tiden er hun seniorrådgiver i kommunikasjonsselskapet Kreab, styreleder i Wellstreet FinTech, styreleder i svenske Fintech Forening, styremedlem i Goobit Group og medlem av Real Time Advisory Brett. Hun har også jobbet for Erik Penser Bank og Lindorff.

– Kameo åpner for direkte investeringer i eiendomsprosjekter til småsparere og bidrar også til økt boligbygging, noe jeg synes er fantastisk. Kameo er et spennende selskap med orden og orden, gode verdier og er i en sterk vekstfasen. Det blir utrolig gøy å bidra gjennom styret til utvikling av selskap, sier Erika Eliasson.

Kameo eies av den svenske eiendomsinvestoren Ilija Batljan, ABG Sundal Collier og ansatte. ABG er representert i styret med styreleder Geir B. Olsen og Per Flostrand.

Etter planene skulle Verdipapirlovutvalget ha levert en innstilling til implementering av EUs crowdfundingforordning med eventuelle endringer onsdag. I en e-post til EiendomsWatch opplyser utvalgets leder Filip Truyen at fristen for innlevering er utsatt til 1. desember 2021.

Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også