EiendomsWatch

Klimaforsker med politisk fartstid blir ny direktør i Plan- og bygningsetaten i Bergen

Tarje Iversen Wanvik er ansatt som ny direktør for Plan- og bygningsetaten i Bergen. Han tiltrer i stillingen i løpet av januar 2022.

POLITISK BALLAST: Tarje Wanvik sitter i bystyret for Ap. Han var også politisk rådgiver for daværende byutvklingsbyråd Anna Elisa Tryti i 2018-2019. Som PBE-sjef vil han naturligvis tre tilbake fra politiske verv. | Foto: Gorm Kallestad / NTB og Norce research (innfelt)

Bergen kommune opplyser i en pressemelding at Tarje Iversen Wanvik (47) er ansatt som ny direktør for Plan- og bygningsetaten. Wanvik er utdannet samfunnsgeograf og har mer enn 20 år med arbeids- og ledererfaring fra frivillig, privat og offentlig sektor og akademia.

Han kommer fra stillingen som forskningsleder ved Norce, der han har vært ansatt siden desember 2019. Før dette var Wanvik forsker ved Universitetet i Bergen.

- Jeg ser virkelig fram til denne jobben! Byutvikling og byplanlegging er en helt vesentlig del av løsningen på de utfordringene som vi som samfunn står overfor, sier Wanvik.

Bærekraft i fokus

- Bergen har skyhøye ambisjoner for både gode og bærekraftige byliv for innbyggerne sine. Noen vil kanskje kalle oss overmodige. Jeg vil påstå at byene generelt og Bergen spesielt har et ekstra ansvar for å gå foran i arbeidet med å utvikle et mer bærekraftig samfunn. Vi har menneskene, vi har ressursene og vi har strukturene som gjør oss godt skodd til å faktisk få det til, sier han.

Kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke er glad for å ha fått Tarje Wanvik med på laget som direktør for Plan- og bygningsetaten. 

- Wanvik har solid ledererfaring og god kjennskap til tematikken og arbeidsoppgavene i Plan- og bygningsetaten. Hans bakgrunn som klimaforsker gjør at han ser på byutvikling i et klima- og bærekraftperspektiv. Med Wanvik kan Bergen kommune styrke dette arbeidet ytterligere, sier Fagerbakke.

Maner til samarbeid

Wanvik er spesielt opptatt av å etablere godt samarbeid og gode allianser rundt byutvikling. 

- Utfordringene vi står overfor er så komplekse og så store at vi er nødt til å stå sammen og trekke veksler på hverandres kompetanse og kapasiteter for å lykkes. Jeg ønsker å legge til rette for samarbeid både innad mellom våre dyktige medarbeidere i etaten og i kommunen ellers, men ikke minst utad, med privat næringsliv, forskningsmiljøene, interesseorganisasjoner, nabolag og bergenserne i stort. Å bygge en bærekraftig by må være et felles prosjekt for oss alle. Som direktør vil jeg legge meg i selen for at vi skal møte alle dem som kommer til oss med respekt, et ønske om dialog og en vilje til å finne gode løsninger, sier Wanvik.

Har søkt permisjon fra bystyret

Wanvik har også bakgrunn fra politikken som medlem i bystyret for Arbeiderpartiet i inneværende periode, og var politisk rådgiver for daværende byutvklingsbyråd Anna Elisa Tryti i 2018-2019.

- Disse vervene er det naturlig å avslutte i forbindelse med at jeg tar over som direktør. Derfor søkte jeg også permisjon fra både bystyret og fra partiet i det jeg bestemte meg for å melde interesse for stillingen. Det er svært viktig for meg å ha ryddige forhold rundt dette, sier Wanvik og legger til at han tror erfaring fra både byråd og fra bystyret vil komme godt med i det daglige arbeidet i etaten.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch