EiendomsWatch

Ny sjef og emisjon i arkitekt-startup-en Parallelo

TAG Arkitekter-selskapet Parallelo har hentet inn frisk kapital og fått en ny toppsjef.

PARALELLO-TEAMET: Bak fra venstre: Catho Bjerkseter, Dorotea Nenadovic, Ove Kvalsvik og Jamie Lawrence Payne | Foto: Parallelo

Parallelo, som ble startet av arkitektkontoret TAG Arkitekter, har ifølge Shifter hentet inn 5,5 millioner kroner i frisk kapital fra nye og eksisterende aksjonærer. Selskapet har tidligere hentet inn 3,5 millioner kroner.

De nye investorene er Hancon AS og Arctech AS.

Selskapet leverer en programvare som skal hjelpe arkitekter med å frigi tid til mer kreative oppgaver

Ny daglig leder Ove Kvalsvik, som tidligere har etablert og vært partner i innovasjonsstudioet Fueled, sier at målet er utvikle et lanseringsklart produkt og etablere selskapet i arkitektmarkedet. Kvalsvik har erstattet Kitty Colbjørnseen Aarseth.

– Vi bygger en teknologi som kan skaleres til andre land med tilsvarende byggekultur som Norge. Etter å ha etablert et godt fotfeste i Norge, er det naturlig å tenke de andre nordiske landene, samt store markeder som Tyskland, sier han om ambisjonene om fem år.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch