Olav Thons «unge» erstatter: – Jeg er ydmyk overfor den betydelige tillit som er vist meg

– Det er et ærefullt oppdrag å forvalte livsverket til Olav Thon videre, sier mannen som nå blir konsernsjef i Olav Thon Gruppen.
NY MANN: Kjetil Nilsen erstatter Olav Thon som konsernsjef i Olav Thon Gruppen | Foto: Olav Thon Gruppen
NY MANN: Kjetil Nilsen erstatter Olav Thon som konsernsjef i Olav Thon Gruppen | Foto: Olav Thon Gruppen

Fredag ble det kjent at Kjetil Nilsen blir ny konsernsjef i Olav Thon Gruppen. Han overtar etter Olav Thon, som i dag har meddelt at han fratrer stillingen som konsernsjef i selskapet. Thon vil fortsette som arbeidende styreformann.

Olav Thon går av som konsernsjef i Olav Thon Gruppen - erstatteren er klar

– Det er jo på tide kanskje å slippe til yngre krefter, sier 98-åringen til avisen.

Erstatteren Kjetil Nilsen er 43 år yngre, født i 1966. Han har vært ansatt i Olav Thon Gruppen siden 1995 i ulike lederstillinger innen prosjektledelse og har arbeidet nært med Olav Thon i en årrekke.

Før han startet hos Thon jobbet han blant annet som tømrer og som sikkerhetsansvarlig for Securitas på kjøpesenteret Triaden.

– Jeg er ydmyk overfor den betydelige tillit som er vist meg av Olav Thon og styret i Olav Thon Gruppen. Det er et ærefullt oppdrag å forvalte livsverket til Olav Thon videre, sier Nilsen i en pressemelding.

– Når det gjelder virksomheten, som jeg kjenner godt etter nær 30 år i systemet, vil det bli «business as usual». Vi skal fortsatt være landets største kjøpesenteraktør, og blant de største innen næringseiendom, boligsalg, hotelldrift og servering, og ellers videreføre våre øvrige virksomheter, uttaler Kjetil Nilsen i en pressemelding.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen og er en av Norges største virksomheter. Stiftelsens formål er å utøve et stabilt og langsiktig eierskap i Olav Thon Gruppen og underliggende virksomheter samt utdele midler til allmennyttige formål.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også