Streik i Oslo kan ramme saksbehandlingen i PBE

Teknologer og ingeniører i Plan- og bygningsetaten kan bli tatt ut i streik dersom meklingen mellom Akademikerne og Oslo kommune ikke fører frem. Det kan gi lengre saksbehandlingstid, opplyser forhandlingsleder Erik Graff.
FARE FOR STREIK: Forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Erik Graff, vil først og fremst ramme arbeidsgiveren ved en eventuell streik. | Foto: Akademikerne
FARE FOR STREIK: Forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Erik Graff, vil først og fremst ramme arbeidsgiveren ved en eventuell streik. | Foto: Akademikerne

147 Akademikerne-medlemmer i Oslo kan bli tatt ut i streik dersom meklingen mellom fagorganisasjonen og kommunen ikke fører frem.

– Ved streik ønsker vi først og fremst å ramme arbeidsgiver, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Erik Graff, i en melding.

Onsdag varslet Akademikerne om plassfratredelse. Det er en liste med hvilke medlemmer som tas ut dersom det blir streik.

– En streik vil blant annet sette arbeidet med ny storbylegevakt på vent og plan- og bygningsetaten vil få lengre saksbehandlingstid og dermed taper kommunen gebyrinntekter. Mye av arbeidet som gjøres i Utdanningsadministrasjonen som tilrettelegger for skolene blir også stanset, sier Graff.

Det er teknologer og ingeniører i Plan- og bygningsetaten som kan bli tatt ut i streik.

– Vi går inn i meklingsinnspurten med mål om å komme til enighet. Men streik er et lovlig virkemiddel som vi vil bruke dersom det er nødvendig. Ved streik ønsker vi så langt det er mulig å ikke ramme Oslos innbyggere, sier Graff.

Fristen for å komme til enighet i meklingen er mandag 23. mai klokken 24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også