EiendomsWatch

Hent starter bygging av D-blokka i august

Etter et innledende samspill har Hent og Statsbygg signert gjennomføringsavtalen for D-blokka i det nye regjeringskvartalet.

VIL HUSE UD: Den nye D-blokka ferdigstilles i slutten av 2024 og skal etter planen huse Utenriksdepartementet. | Foto: Statsbygg/Team Urbis

Det nye regjeringskvartalet er et av de største byggeprosjektene i Norge noensinne. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har gitt byggherren Statsbygg i oppdrag å sikre arbeidsplasser til departementene og grønt byrom til innbyggerne. 

Prosjektet består av tre byggetrinn som vil strekke seg over hele 2020-tallet.

Foto: Faksimile St.Mld 21 (2018-2019)
Foto: Faksimile St.Mld 21 (2018-2019)

Etter et års innledende partnering rundt dette prosjektet har Hent nå sikret seg entreprenøroppdraget for D-blokka. Bygget består av 29.500 kvadratmeter fordelt på 10 etasjer.

Avtalen for D-blokka er ifølge pressemeldingen fra entreprenøren på 2,4 milliarder kroner inkludert merverdiavgift. Selskapet som for et par måneder siden også signerte samarbeidsavtale om A-blokka, har allerede hatt et innledende samspill med Statsbygg i et drøyt års tid rundt D-blokka.

– Sammen med Statsbygg, Team Urbis og en rekke underentreprenører har vi jobbet godt i samspill siden våren 2020. Samspillet har vært usedvanlig godt og gjennomføringen har vært etter planlagt tid. Det er fantastisk at Statsbygg gir oss fornyet tillit og ønsker å fortsette det gode samarbeidet, sier konsernsjef i Hent, Jan Jahren.

Foto: Faksimile fra St.Mld 21 (2018-2019)
Foto: Faksimile fra St.Mld 21 (2018-2019)
 

Jahren sier videre at det å få gjennomføringsavtalen etter et innledende partnering ikke var noen selvfølge for Hent.

–Samarbeidet frem til kontrakt har gjennomgående basert seg på åpenhet, gjensidig tillit og stor takhøyde for å finne løsninger til det beste for prosjektet. Vi er ett team som jobber for felles mål, og det er et best mulig regjeringskvartal, sier prosjektleder Even Larsen i Hent.

Ifølge Stortingsmelding 21 (2018-2019) er planen å plassere Utenriksdepartementet i D-blokka.  

Slik vil atriumet i D-blokka se ut | Foto: Slik vil atriumet i D-blokka se ut. Statsbygg/Team Urbis
Slik vil atriumet i D-blokka se ut | Foto: Slik vil atriumet i D-blokka se ut. Statsbygg/Team Urbis
 

De første kranene vil være på byggeplassen i løpet av måneden, og byggefasen starter opp i slutten av august.

I september starter arbeidet med bæresystemene til blokken. Hents arbeid med D-blokken vil pågå helt frem til slutten av 2024.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch