Tilbakeviser påstander om overetablering på Lysaker

– Lysaker-markedet er bedre enn noen gang, sier leder for utleie i Akershus Eiendom, Ole Christian Iversen til EiendomsWatch. Han tilbakeviser med det påstandene om overetablering i området.
OLE CHRISTIAN IVERSEN: – Jeg opplever Lysaker-markedet som sunt. sier utleiesjefen i Akershus Eiendom | Foto: Helge Brekke
OLE CHRISTIAN IVERSEN: – Jeg opplever Lysaker-markedet som sunt. sier utleiesjefen i Akershus Eiendom | Foto: Helge Brekke

– Det er et krevende kontormarked på Lysaker/Fornebu, med overetablering av kontorlokaler. Derfor ønsker vi å bygge om.

Påstanden kommer fra Raymond Gabrielsen i Endre Røsjø-kontrollerte Centennial.

Centennial sikret seg i mai 2021 Philip Pedersens vei 22 på Lysaker. Selger var familien bak Stians Sport. Rett etter kjøpet gikk den nye eieren i gang med arbeidet med å omregulere eiendommen fra kontor til dekkhotell.

– Den forrige eieren slet med å få leid ut lokalene. Hovedproblemet er at bygget ligger for langt fra Lysaker stasjon. Det tar 18 minutter å gå dit, sier Gabrielsen til EiendomsWatch.

Utleier er uenig

Ole Christian Iversen, partner og Head of Leasing i Akershus Eiendom, mener påstanden om at kontormarkedet på Lysaker er tungt ikke stemmer.

– Det er nok tyngre for ukurante bygg, sier han.

– Lysaker treffer et stort marked av leietakere, fra Asker til Oslo Sentrum. Lysaker er også et område med god parkeringsdekning og treffer spesielt godt for de selskapene hvor parkering fortsatt er viktig. Samtidig er leieprisene lavere enn på for eksempel Skøyen. Jeg opplever Lysaker-markedet som sunt, sier Iversen til EiendomsWatch.

Akershus Eiendom har over 15 eiendommer til leie på strekningen Skøyen-Lysaker, hvorav flere er lokalisert på Lysaker, blant annet Philip Pedersens vei 20, naboen til Centennials bygg.

– Så lenge eiendommen er oppgradert og leieprisene er riktige er det mulig å leie ut bygget, selv om dette ligger litt langt unna stasjonen. I og med at det skjer lite rundt bygget har det vært viktig for eieren å få på plass kantine og andre tilbud i dette bygget, sier Iversen.

Kollektiv har blitt viktigere

– Før var mange av leietakerne bilbaserte. Nå er tid og kollektivtilbud viktigere. Det må dessuten skje noe i området rundt arbeidsplassen; boliger, spisesteder og for eksempel mulighet for å trene i bygget eller nærområdet. Bedrifter har innsatt at de må tilby de rette fasilitetene for å tiltrekke seg de beste medarbeiderne.

– Jeg vil også trekke frem det Mustad Eiendom nå gjør på Lilleaker/Granfoss. Folk begynner å få opp øynene for dette. Det vi har hatt der har blitt fylt opp raskt og nå er det veldig liten ledighet.  

Iversen trekker også frem Oslo sentrum som et populært område i takt med økt urbanisering og mindre bruk av bil til jobb.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også