Fantoftparken solgt for 269,5 millioner

Kontorprosjeketet på Fantoft i Bergen ble ferdigstilt i februar 2021 og er nå solgt et eiendomsfond tilrettelagt av Pareto Alternative Investments.
MASSIVTRE: Fantoftparken er et av flere Nordr-prosjekt bygget i massivtre | Foto: Nordr
MASSIVTRE: Fantoftparken er et av flere Nordr-prosjekt bygget i massivtre | Foto: Nordr

Fantoftparken består av 6500 kvadratmeter kontorlokaler med tilhørende fasiliteter, og er utviklet av Nordr Norge, sammen med Thunes Holding og Instanes Eiendom. Bygningen er nå solgt til fondet Pareto Eiendomsfellesskap II, skriver Estate Vest.

– Fantoftparken har kvaliteter langt ut over det ordinære og er blitt Bergens mest bærekraftige kontorbygg med blant annet bruk av massivtre, solceller og batteribank for lagring av egenprodusert strøm. Kontorbygget er det første i Bergen til å få sertifisering i henhold til Breeam Outstanding. Prosjektet har også vært finansiert gjennom grønn finansiering fra DNB, sier administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, til Estate Vest.

Det skal ha vært flere budgivere involvert i salgsprosessen av det som er Bergens aller første bygg med sertifiseringen Breeam Outstanding.

Fantoftparken er et null-energibygg og skulle ifølge Bygg.no i utgangspunktet sertifiseres etter miljøstandarden Breeam Excellent, men underveis i prosessen ble ambisjonsnivået oppjustert til Outstanding.

Hele kontorbygget var utleid før ferdigstilling, og Nordr og Veidekke er blant selskapene som skal flytte inn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død