EiendomsWatch

Fantoftparken solgt for 269,5 millioner

Kontorprosjeketet på Fantoft i Bergen ble ferdigstilt i februar 2021 og er nå solgt et eiendomsfond tilrettelagt av Pareto Alternative Investments.

MASSIVTRE: Fantoftparken er et av flere Nordr-prosjekt bygget i massivtre | Foto: Nordr

Fantoftparken består av 6500 kvadratmeter kontorlokaler med tilhørende fasiliteter, og er utviklet av Nordr Norge, sammen med Thunes Holding og Instanes Eiendom. Bygningen er nå solgt til fondet Pareto Eiendomsfellesskap II, skriver Estate Vest.

– Fantoftparken har kvaliteter langt ut over det ordinære og er blitt Bergens mest bærekraftige kontorbygg med blant annet bruk av massivtre, solceller og batteribank for lagring av egenprodusert strøm. Kontorbygget er det første i Bergen til å få sertifisering i henhold til Breeam Outstanding. Prosjektet har også vært finansiert gjennom grønn finansiering fra DNB, sier administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, til Estate Vest.

Det skal ha vært flere budgivere involvert i salgsprosessen av det som er Bergens aller første bygg med sertifiseringen Breeam Outstanding.

Fantoftparken er et null-energibygg og skulle ifølge Bygg.no i utgangspunktet sertifiseres etter miljøstandarden Breeam Excellent, men underveis i prosessen ble ambisjonsnivået oppjustert til Outstanding.

Hele kontorbygget var utleid før ferdigstilling, og Nordr og Veidekke er blant selskapene som skal flytte inn.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch