EiendomsWatch

Union Eiendomsutvikling-sjef om Drammen: – Det gikk tregere innen kontorutleie

Boligsalget har gått bedre enn kontorutleie for Union Eiendomsutvikling under koronaperioden. Nå er et nytt kontorbygg klar for åpningsfest i Drammen.

UNION BRYGGE I DRAMMEN: Bydelen består nå av 11 kvartaler med 360 leiligheter, cirka 150 studentboliger, kultursenter, næringsvirksomhet, butikker, hotell, høyskole og bibliotek. Siste tilskudd er Portalen. | Foto: Union Eiendomsutvikling

Union Eiendomsutvikling ferdigstilte i sommer kontorbygget Portalen. Det er det siste kontorbygget selskapet bygger ut på Union Brygge langs elvebredden i Drammen. Bygget er på 7700 kvadratmeter og går over syv etasjer.

– Vi har leid ut cirka 70 prosent og det er bare et par mindre lokaler som ennå ikke er utleid. Vi skal ha åpningsfesten neste uke og har også bygget park/botanisk hage, sier administrerende direktør Trond Åsheim i Union Eiendomsutvikling til Finansavisen.

Han opplyser at salget av boliger har gått bra under koronatiden.

– Men det gikk tregere innen kontorutleie da beslutninger ble utsatt, sier eiendomsutvikleren.

– Vi fikk også noe reduserte leieinntekter på parkering og næringseiendommer som følge av korona, men det siste halvåret har det vært tilnærmet som normalt, sier Åsheim til avisen.

Selskapet vil nå utvikle og transformere det som var Glassverket Industrisenter på Åskollen, tre kilometer fra Drammen stasjon. Her skal det bygges 550 boliger i løpet av en tiårs periode.

Union Eiendomsutvikling eies 50/50 av Aspelin Ramm Gruppen og Selvaag Eiendom.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger