EiendomsWatch

Salget vil bli det største i Grenland siden salget av Herøya

Partner og CEO i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud, forteller at de har interessenter både i Norge og utlandet når de nå skal selge Grenlands største eiendomsaktør, Bratsberg AS.

SELGER LIVSVERKET: Adm. direktør og deleier i Bratsberg, Petter Øygarden, har vært med på selskapets reise helt fra dag én. | Foto: Bratsberg

Et salg av Bratsberg vil være den største transaksjonen i Grenland siden salget av Herøya Industripark i 2015. 

– Vi har store utviklingsplaner som krever kapital vi som eiere ikke har, og vi tror det vil være et godt marked og god timing for salg nå. Vårt utgangspunkt er salg av hele virksomheten, med en spennende organisasjon, prosjekter og utviklingsportefølje. Vi ser etter en eier som kan tilføre kompetanse, sier adm. direktør og deleier Petter Øygarden i Bratsberg til Finansavisen.

Gjennom selskapet Øygarden Eiendom eier Petter Øygarden og søsknene Bratsberg AS sammen med Conceptor Eiendom.  

Bratsberg AS har en heleid kontor-, handel- og logistikkportefølje på cirka 100.000 kvadratmeter, samt en tomtebank på 80.000 kvadratmeter. Selskapet som ble etablert i 2004 har 14 ansatte og rundt 110 millioner kroner i årlige leieinntekter.

I årsregnskapet for 2020 er markedsverdien av porteføljen oppgitt til 1,7 milliarder kroner. Belåningen (LTV) er 62 prosent og verdijustert egenkapital er oppgitt til 640 millioner kroner.

Det er Pangea Property Partners som har fått salgsoppdraget. Administrerende direktør og partner Bård Bjølgerud melder om god interesse blant mange investorer. 

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch