Link Arkitektur: – Bygget vil definere by- og gatebildet i Oslo

Link Arkitektur AS har i dag signert kontrakt for gjennomføringsfasen av Construction City, et bygg på over 100.000 kvadratmeter hvor flere store eiendomsaktører, deriblant Obos, skal flytte inn.
CONSTRUCTION CITY: 80.000 kvadratmeter bygningsmasse over bakken og 24.500 kvadratmeter under. | Foto: Link Arkitektur / 3d estate
CONSTRUCTION CITY: 80.000 kvadratmeter bygningsmasse over bakken og 24.500 kvadratmeter under. | Foto: Link Arkitektur / 3d estate

– Prosjektet er enormt spennende og vil definere by- og gatebildet i Oslo, og særskilt Ulven, på grunn av byggets størrelse, sier leder for Link Arkitektur Oslo, Kjetil Bakken-Engelsen, i en pressemelding.

Oppdraget som startet i 2017 med en seier i designkonkurransen skal dermed følges helt til ferdigstillelse i 2025.

Construction City – et bygg på over 100.000 kvadratmeter - skal bli Norges største næringsklynge og et av de fremste kompetansesentre innen bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen.

– Vi gleder oss til å ta fatt på det videre oppdraget med detaljprosjektering og gjennomføringsfase. Prosjektet og vår rolle i Construction City Cluster svarer på vår strategi om å fokusere på kontor- og boligsegmentet i Stor-Oslo. Vi har rigget oss for å kunne lede prosessene sømløst, helt fra tidlig-fase til ferdig prosjekt, med ambisjon om å levere bærekraftige og verdiskapende prosjekter, sier Bakken-Engelsen.

Ifølge en børsmelding fra Link Arkitekturs morselskap MultiConsult er kontrakten som er inngått med Construction City Bygg AS på 63 millioner kroner.

Obos, AF Gruppen og Betonmast skal flytte inn i bygget på Ulven når det står ferdig.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død