EiendomsWatch

Link Arkitektur: – Bygget vil definere by- og gatebildet i Oslo

Link Arkitektur AS har i dag signert kontrakt for gjennomføringsfasen av Construction City, et bygg på over 100.000 kvadratmeter hvor flere store eiendomsaktører, deriblant Obos, skal flytte inn.

CONSTRUCTION CITY: 80.000 kvadratmeter bygningsmasse over bakken og 24.500 kvadratmeter under. | Foto: Link Arkitektur / 3d estate

– Prosjektet er enormt spennende og vil definere by- og gatebildet i Oslo, og særskilt Ulven, på grunn av byggets størrelse, sier leder for Link Arkitektur Oslo, Kjetil Bakken-Engelsen, i en pressemelding.

Oppdraget som startet i 2017 med en seier i designkonkurransen skal dermed følges helt til ferdigstillelse i 2025.

Construction City – et bygg på over 100.000 kvadratmeter - skal bli Norges største næringsklynge og et av de fremste kompetansesentre innen bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen.

– Vi gleder oss til å ta fatt på det videre oppdraget med detaljprosjektering og gjennomføringsfase. Prosjektet og vår rolle i Construction City Cluster svarer på vår strategi om å fokusere på kontor- og boligsegmentet i Stor-Oslo. Vi har rigget oss for å kunne lede prosessene sømløst, helt fra tidlig-fase til ferdig prosjekt, med ambisjon om å levere bærekraftige og verdiskapende prosjekter, sier Bakken-Engelsen.

Ifølge en børsmelding fra Link Arkitekturs morselskap MultiConsult er kontrakten som er inngått med Construction City Bygg AS på 63 millioner kroner.

Obos, AF Gruppen og Betonmast skal flytte inn i bygget på Ulven når det står ferdig.

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger