EiendomsWatch

Veidekke flytter hovedkontoret til Ulven

Veidekke skal flytte hovedkontoret fra Skøyen til Ulven. Selskapet inngår et samarbeid med Obos, som blir eier av bygget.

PÅ FLYTTEFOT: Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson og resten av de ansatte ved selskapets hovedkontor får ny vei til jobben mot slutten av 2024. | Foto: Bård Gudim / Veidekke

Veidekke har inngått en samarbeidsavtale med Obos om utvikling og bygging av nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. Det melder selskapet i en pressemelding onsdag morgen.

Planlagt byggestart er våren 2022, med ferdigstillelse i siste halvdel av 2024.

Avtalene innebærer at Veidekke flytter hovedkontoret sitt fra Skøyen (Skabos vei 4) til Ulven. Eier av bygget på Skøyen er Sparebank 1 Forsikring.

- Vi har gjort en grundig jobb for å finne den best egnede tomten for det nye hovedkontoret til Veidekke, og jeg er sikker på at Ulven er et meget godt valg for oss, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i pressemeldingen.

Obos blir eier av bygget, men bygget skal oppføres av Veidekke. Avtalen mellom Veidekke og Obos innebærer et 50/50-samarbeid om utvikling og bygging av det nye kontorbygget i Standardveien 2-4 på Ulven. Ved ferdigstillelse vil Veidekke gå inn som leietaker av bygget med en tidshorisont på åtte år.

Bygget skal sertifiseres etter standarden Breeam-Nor Excellent.

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj mener Veidekkes flytteplaner bidrar med å styrke attraksjonen og innovasjonskraften til området.

Med 5-6.000 nye arbeidsplasser de kommende årene bidrar det sterkt til en helt ny og levende bydel hvor det skal bli attraktivt å jobbe, leve og bo, sier Kjørberg Siraj i pressemeldingen.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch