EiendomsWatch

Leieinntektene til Braathen Eiendom vokser kraftig

Det familieeide eiendomsselskapet følger opp et solid 2020 med tilleggsutbytte og en sterk inntektsøkning det kommende året.

SKINNER: Det går fremover for flere i Barcode-strøket, der Braathen Eiendom eier tre sentrale kontorbygg. | Foto: Jil Yngland, NTB

Braathen Eiendom får leieinntekter på 370 millioner kroner neste år, en økning på hele 50 prosent, skriver Finansavisen.

Også eiendomsverdiene vokser – i fjor økte disse med 12 prosent, løftet av høyere leiepriser og fallende yielder. Eiendomsporteføljen er bokført til 4,3 milliarder kroner basert på historisk kostprinsipp. Men de verdijusterte verdiene er vesentlig høyere, ifølge avisen.

Blant fem store bygg i Oslo eier Braathen Eiendom tre av høyhusene i Barcode. Sistnevnte er på nær 56.000 kvadratmeters bruttoareal, ifølge selskapet.

Etter et sterkt år tar eierne av Braathen Eiendom ut 60 millioner kroner i utbytte. De tar også ut et tilleggsutbytte på 25 millioner, melder Finansavisen.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch