EiendomsWatch

Eiendomskreditt mener rammeverket for grønne lån er godt nok – selv før taksonomien kommer

Det har vært diskusjoner om reglene i Norge har vært gode nok for byggebransjen, som da igjen ville gjøre det vanskelig for bankene å gi grønne lån. Ikke et stort problem, mener Eiendomskreditt.

ROLIG: Leder for bærekraft og samfunnsansvar Kathrine Kristiansen i Eiendomskreditt tror ikke norske banker vil slite med grønne lån når taksonomien er på plass. | Foto: Eiendomskreditt

I starten av september skrev FinansWatch om Boligprodusentene og deres meninger om at norske banker ikke fikk gi ut grønne lån som samhandlet med taksonomien, når den kommer. Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene fortalte da at sånn som reglene innen bygg er nå, kan ikke bankene levere grønne lån til bygg innenfor taksonomiens regler.

Det var også Pareto Bank til dels enige i, og mente at det ikke er noen ordentlig klassifisering for hva som gjelder, men at bankene har jobbet mye med problemet og at det er bankenes ansvar.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger